Антон Радичев: Моята пенсия е 600 лева

1
Тези пари за нищо не стигат, ако не са някои участия, на които ходя, заяви актьорът
Тези пари за нищо не стигат, ако не са някои участия, на които ходя, заяви актьорът

"Не трябва да се мразим. А има българи, които мразят други българи. Политиците не трябва да се мразят, а да направят така, че България да процъфти напред, има начин. Българинът е егоист и все прави впечатление, че българинът има чувство и усещане, че е недоволен от нещо. А защо трябва да си недоволен, защо трябва да завиждаш на другия."

Това каза актьорът Антон Радичев в ефира на БНТ.

"Има сериозно унижение на актьорите. Моята пенсия в началото беше 367 лева. Никой не може да повярва като му кажа, толкова години съм в Народния театър и играя в Народния театър от пиеса в пиеса. Много вечери не съм се прибирал, спал съм в театъра. Пенсията ми малко я повишиха и сега е 600 и няколко лева. Тези пари за нищо не стигат, ако не са някои участия, на които ходя, изобщо нямаше да ми стигнат тези пари. При ковида беше нещо ужасно, аз в Народния театър почти не съм играл по време на ковид", каза Радичев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    до 2
    Не злобея. Просто казах, че не е по-специален от останалите. Обясних и други неща, но явно не си ги разбрал. Иначе, че пенсионната система е страшно сбъркана е нещо, което ни предстои да изпитаме на собствен гръб и гъз!:(
  • 4
    2
    плюс-минус
    До номер 1: Не злобей срещу Антон Радичев, защото той и стотици хиляди негови връстници, пенсионирали се преди 12- 13 години и другите преди тях, са с тези малки пенсии, защото бати ни Бойко в първите 4 години от своето авторитарно самоуправление замрази пенсиите и не ги повиши цели 4 години нито с една стотинка. Нито с една стотинка. А инфлацията си пълзеше нагоре, към днешния връх. :
  • 6
    1
    русенец
    И какво от това? Толкова вземат и хора, които са блъскали 40 години тежък физически труд за не особено голяма заплата. Ти си получавал по няколко годишни заплати за един обикновен човек от един филм, а си снимал много филми. Да си не си изпивал всичко, да си мислил, че идва и старост. Имаше една басня за щуреца и мравката. Възможно е и ти да си я рецитирал. Да си мислил! Не си по-специален от останалите един милион пенсионери, вземащи колкото и по-малко от теб. За разлика от теб, те са нямали възможност за по-големи доходи.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари