Анатоли Станев остава областен управител на Русе въпреки чистката

3
Той не е в списъка на сменените 25 от общо 28 областни управители в страната
Той не е в списъка на сменените 25 от общо 28 областни управители в страната Снимка: Областна администрация Русе

Провеждането на честни и прозрачни избори ще бъде водещ приоритет през следващите два месеца за областния управител на Русе Анатоли Станев

Това обяви той минути след като стана ясно, че остава на поста и в настоящия служебен кабинет.

Кабинетът освободи всички областни управители

Веднага започвам разговори с ръководствата на институциите от региона, които имат отношение към проблема с купуването и продаването на гласове. По никакъв начин не трябва гражданите да имат съмнения в истинността на вота, който ще упражнят на 2-и октомври. Те трябва да знаят, че техният глас има значение, а няма да бъде заметен някъде“, заяви Станев. „Хората са изморени от политическите раздори и противоборства и със сигурност искат стабилност и ясна визия за преодоляване на кризите, които връхлетяха обществото“, допълни още той, цитиран от Областна администрация - Русе.

Областният управител е категоричен, че ще продължи да работи и по приоритетите, които заложи в началото на предходния си мандат, започнал на 14-и януари тази година. Сред тях са подобряване на свързаността на региона с останалата част на страната и с Румъния посредством реализирането на мащабни инфраструктурни проекти, както и по-тясно сътрудничество с местната власт. Последното според Станев е необходимо, за да може държавата да бъде по-близо до проблемите и в по-малките населени места и да съдейства за тяхното решаване. Активно продължава и работата с румънските партньори по възобновяването на фериботната линия между Русе и Гюргево, която е финализирана от българска страна.

Ще продължа да работя в посока дългосрочното и трайно подобряване на свързаността на областта, в т.ч. изграждането на втори мост над река Дунав при Русе. Приоритет пред мен ще бъдат и перспективите с изграждането на магистралата Русе – Велико Търново“, каза Станев. Според него дългосрочните приоритети трябва да продължат да бъдат водещи в управлението, като не по-малко внимание ще бъде отделено на подготовката на предстоящите избори.

Припомняме, че по-рано днес по време на заседание на Министерски съвет 25 от общо 28-те областни управители в страната бяха освободени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    14
    Недоумяващ
    Дали не е отплата към Славун,че помогна да гътнат правителството,за да стане това,което виждаме?
  • 2
    13
    Бачкатор
    Едно кръгово на Джъмбо не можеш да издействаш, а за магистрали мокри сънища само...
  • 18
    12
    Тонев
    Този бил направил нещо за града ,егати майтапа ? Цял живот взема заплата ,само това може !
  • -22
    11
    Историк
    Хайде да видим кой от предишните областни управители направи повече за региона от Станев?! .. пък тогава да плюем по него…
  • 10
    10
    до 9
    Да ти имам доставчика!:))) Беги, бе дебил! Розовите слонове само ти ги виждаш!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари