Работещи в „Лукойл Нефтохим” излязоха на протест

7
Поводът са скандалите около дерогацията и плащането на данъците от компанията
Поводът са скандалите около дерогацията и плащането на данъците от компанията Видео: NOVA

Поводът са скандалите около дерогацията и плащането на данъците от компанията

Работещите в рафинерията „Лукойл Нефтохим” излязоха на протест. Точно в 10:00 часа те затвориха кръговото на изхода на Бургас за София. Поводът са скандалите около дерогацията и плащането на данъците от компанията. Протестът приключи около 12:00 часа и служителите на рафинерията се върнаха на работните си места, предаде NOVA.

Според Синдиката на българските нефтохимици политиците използват случващото се за целите си и заради това са готови да защитят работните си места с всички законови средства. Профсъюзите излязоха с декларация с искания - да се прекрати практиката за приемането на закони, които възпрепятстват нормалната работа на рафинерията, включително и предсрочното отнемане на дерогацията. Да се насрочи среща за урегулиране на взаимодействието между Министерството на енергетиката, парламентарната комисия по енергетиката, председателите на парламентарните групи и ръководството на "Лукойл Бургас" и "Лукойл България", както и синдикатът на нефтохимиците. Профсъюзите настояват да бъдат преустановени и твърдения на политици без факти и доказателства, защото са готови за по-мащабни протестни действия.

"Чашата, която преля, е ясна. Тя е използването на дерогацията като пешка на една шахматна дъска и заплахата за съдбите на тези хора, които са тук. Тоест заплахата за работните им места", заяви Павлин Ваковски от „Лукойл”, президент на Синдиката на българските нефтохимици.

"Ние сме си платили данъците. Нямаме нищо просрочено. И нищо, което е в падеж и не е платено. Искаме да бъдем оставени да работим, защото сме избрали да останем в България, а не да тръгнем за чужбина", заяви Анелия Дачева, служител на рафинерията.

3 000 са членовете на синдиката в бургаската рафинерия. 1 300 са пряко заетите в нефтопреработката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Мирослав Иванов
    Не виждам връзка между работниците и откъде фирмата получава суровини,това изобщо не им влиза в работата или въпроса е точно в това! Не разбирам защо някой ще протестира,че фирмата в която работи е длъжна да плаща данъци по закон. Няма да получат подкрепа от обществото само защото защитват богатството на руските си господари.
  • 3
    4
    Един
    Това са кадри от миналата година.
  • 8
    3
    Нефтохимик
    Вместо синдиката да организира протести за вдигане на заплатите на работниците по производствата се занимава да вади хората с високите заплати да си ги пазят. В Лукойл оперативния персонал е най ниско платения в цяла Европа, а стане ли въпрос за вдигане на заплати синдиката веднага застава на страната на Лукойл от когото си взима тлъсти заплати.
  • 18
    2
    Макарони
    Работниците да стачкуват за повишаване на заплащането им ! Такива хора като Ваковски и някои други индиви със заплати над 10 000 ги боли ханша за работниците !
  • -14
    1
    Джони
    Пропаганда! Работници стачкуват за парите на Путин! Абе гледайте си работния процес и спрете с политиката! Е, шефа като каже....!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари