Експерт: Търговските вериги ни заливат с фалшиви стоки

6
Темата коментира главният експерт от Патентното ведомство Николай Братов
Темата коментира главният експерт от Патентното ведомство Николай Братов Снимка: Bulgaria On Air

Темата коментира главният експерт от Патентното ведомство Николай Братов

Започва сезонът на летните намаления. Примамливи оферти вече заливат интернет, а витрините на магазините са облепени със стикери за отстъпки. В същото време рисковете да си купим фалшификат или имитация не намаляват.

"При нашите проверки много често попадаме на ментета и тенденцията е увеличаваща се. Във все по-голяма част от търговските вериги от различните места, които търговците извършват своята дейност, попадаме на стоки, които са неоригинални и са фалшиви, използвайки различни способи и начини да имитират, или изцяло да копират търговски марки. Стоките, на които попадаме, са с доста ниско качество", каза главният експерт от Патентното ведомство Николай Братов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По негови думи има и стоки, които са с високо качество и попадат в графата имитации и те трудно могат да бъдат разпознати или отделени от оригиналните.

В студиото на "Директно" той показа и редица стоки, които видно приличат на познати търговски марки, но реално са имитация. Сред тях са дори и инструменти, които биха могли да крият опасности за здравето на човек.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Е, и?!
    Работата на държавата каква е в случая - да ни информира ли? Ако експертиге трудно различанат ментетата, ние как можем?!
  • 2
    4
    Историята
    Щото ментета няма никъде по света. Само в България било имало. Големи глупости съчинявате. Откакто има цивилизация има и ментета и фалшиви неща - стоки и услуги.
  • 24
    3
    Климбо
    Прав си Вуте! Само бля- бля,а нито съобщават ментетата,нито пък публикуват санкциите( ако въобще има,а не минава под масата).
  • 24
    2
    Вуте
    Епа кажете ги тия тарикати иначе всичко казано е едно нищо
  • 37
    1
    русенец
    Дубрутру! Бахта в експерта! Аман от експерти!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари