Зов за помощ: Да помогнем на малкия Криси в борбата му с коварна болест

0

3-годишният Кристиян от Разград води героична битка с коварното онкологично заболяване невробластом.

В началото на 2020 година баща му открива образувание от лявата страна над ключицата на детето. След преглед лекарите му казват, че е нормално да има такива възли, които вероятно са следствие от настинка и че детето ще се оправи.

Изписват му антибиотик за лечение на настинката и след 10-ина дни Криси, който тъкмо е започвал да говори по това време, усеща силни болки в корема. Родителите му започват отново да го водят по лекари в Разград, но лечението е без успех.

След 4 месеца родителите на Кристиян отиват във Варна, където след пълни изследвания и биопсия откриват образувание в дясната надбъбречна жлеза на детето.

На 07 май 2020 г. родителите чуват тежката диагноза: детето страда от онкологично заболяване невробластом.

Веднага започват осем курса на химиотерапия, по време на които Криси остава без коса, но продължава да е все така игрив и не спира да се усмихва на света.

В София му правят суспенсотерапия, но за съжаление детето получава инфекция и отново му назначават два агресивни курса на химиотерапия . В момента детето е на поддържаща терапия и спешно трябва да започне лечението си в Турция.

Сумата, която е нужна за лечението на детето е 50 000 евро, за да може Криси да бъде лекуван в най-добрата клиника в Турция. Предстои да се извърши нова диагностика и да се изготви нов план за лечение на детето. В зависимост от резултатите от диагностиката ще му бъде насрочена химиотерапия и трансплантация на костен мозък.

Сумата е непосилна за семейството на Кристиян и затова техни приятели организират дарителска кампания. „Молим всеки, който може да се включи и да помогне на малкия Криси да пребори това заболяване“, апелират близките му. 

Дарителска сметка:

Титуляр: Кристиян Георгиев Борисов

IBAN:BG61BPBI79494072082701

BIC:BPBIBGSF

Пощенска банка

Още информация можете да намерите и във Фейсбук страницата на дарителската кампания: "Да помогнем на малкия Криси".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- На колко сте години? - пита съдията.
- Ами, навърших трийсет... - шепне жената.
- Добре, добре! През коя година?

Харесай Дунавмост във Фейсбук