Зов за помощ: 7-годишно дете се нуждае от спешна бъбречна трансплантация

3
Заради диагнозата "бъбречна недостатъчност" пред родителите на Сияна няма алтернатива, освен на всяка цена да намерят донор
Заради диагнозата "бъбречна недостатъчност" пред родителите на Сияна няма алтернатива, освен на всяка цена да намерят донор

Заради диагнозата "бъбречна недостатъчност" пред родителите на Сияна няма алтернатива, освен на всяка цена да намерят донор

7-годишно дете от Варна се нуждае от спешна бъбречна трансплантация. Освен непосилната за семейството сума, родителите търсят и подходящ донор. В подкрепа на Сияна се обединиха и служителите на Висшето военноморско училище, предаде NOVA.

Вместо на площадките за игра, детството на Сияна минава в непрекъснати обиколки из лекарски кабинети и болници. Родителите разбрали, че нещо с дъщеря им не е наред, още когато била на 3 месеца и отказала да се храни. „Бъбреците не са изградени на 100% като големина, не функционират правилно и започна да вдига кръвно”, казва бащата на детето Пламен Николов.

Чувайки диагнозата бъбречна недостатъчност, пред родителите на Сияна няма алтернатива, освен на всяка цена да намерят донор. „Имаме оферта от Турция. Трансплантацията възлиза на 25 хил. евро. Това е само трансплантацията. След това медикаменти се вземат, изследвания да доразберат дали всичко е наред, с което най-вероятно цената ще нарасне”, каза още родителят.

Съпричастни със съдбата на колегата си, служителите на Военноморското училище организирали кампания за набиране на средства. Досега са успели да съберат около 38 хиляди лева. „В началото беше организиран благотворителен базар, в който се включиха всички наши колеги. В момента има разкрита дарителска сметка в лева и във валута”, посочи кап. Георги Николов, началник „Връзки с обществеността на ВВМУ.

На фона на усилията за събиране на средства, продължава и борбата да се намери подходящ донор. След като е установена несъвместимост с бъбреците на родителите и близките на детето, лекарите са предложили кръстосана трансплантация. Това означава бащата да дари своя бъбрек на някого, за когото е подходящ донор, а те да вземат бъбрек от друг донор, подходящ за тяхното дете.

Битката на родителите продължава на два фронта - да открият подходящ донор за кръстосана трансплантация в Турция или да се намери бъбрек за Сияна у нас, ако бъде включена в листата на чакащите за трансплантация. „Много ви моля, ако може някой да ни помогне, който има възможност, да подкрепя дъщеря ми със средства. Не искам да я загубя…”, призова разтревожената майка на Сияна – Марияна Станишева.

Всеки желаещ да помогне може да го направи на следните банкови сметки:

Титуляр: Сияна Пламенова Николова

Валута: BGN

IBAN: BG31STSA93000029768929

BIC: STSABGSF

Титуляр: Сияна Пламенова Николова

Валута: EUR

IBAN: BG46STSA93000029768950

BIC: STSABGSF

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари