Зоополицаи спасиха битата Джесика

0
Джесика е доволна в ръцете на шефката на кучешкия приют
Джесика е доволна в ръцете на шефката на кучешкия приют Снимка: Труд

Домашно куче беше изведено със зоополиция от дома на шуменец в сряда вечерта и настанено в местния приют за лечение и закрила.

Случаят със 7-месечната Джесика е първи в региона. Собственикът й Хамди Мохан/40г./ най-вероятно ще носи отговорност за проявата на жестокост към животното.

Сигнал, че домашно куче страда и вие неистово от жилище на бул."Ришки проход" бил подаден към 18,45 часа на телефон 112, съобщават от полицията, цитирани от Труд

Съседка на 19 г. алармирала притеснена за животното. Веднага бил сформиран екип с полицай, който се занимава със закрила на животни. На мястото отишла и шефката на кучешкия приют Мария Маркова. В началото стопаните от втория етаж не искали да отварят. После респектирани допуснали групата. Собственикът Хамди признал, че е натупал Джесика с метлата. Разгневил се, защото изяла контактите в жилището. Като разбрал, че ще му я вземат, започнал да плаче и да я целува. Кучето обаче треперело като лист и било много стресирано, личала и рана на главата.

Домакинът показал паспорт на животното, което имало ваксинации. То е улична порода и явно ветеринарният доктор като е видял мъника през лятото, е решил, че е пинчер и така го вписал. Джесика обаче наедряла и започнала да върши бели.

Собственикът обитавал апартамента заедно със свой приятел. От приюта обясняват, че няма да върнат животното при съмнителната двойка стопани. Притесняват се, че Джесика отново ще бъде обект на насилие. Ще й бъде търсено подходящо приемно семейство. На първо време освен лечение, ще се приложи и кастрация.

По случая са снети сведения от подателката на сигнала и извършителя, и работата по образувания заявителски материал продължава, съобщиха от полицията. От края на м.г. в РУ-Шумен има няколко служители, които работят специално по сигнали за насилие над животни. Досега са имали няколко сигнала. Най-фрапиращ, както "Труд" писа, беше този за котка, пребита със сопа от пенсионер, защото му изяла пилешкото бутче.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари