Знаете ли какво се случва, когато сложите гъби за миене на чинии в хладилника?

2
Кухненските гъби абсорбират излишната влага в чекмеджето от свежите зеленчуци
Кухненските гъби абсорбират излишната влага в чекмеджето от свежите зеленчуци

Всеки от нас се изненадва периодично колко елементарни трикове от всекидневието ни могат да подобрят нашия живот.

Вземете например един от кухненските уреди, който използвате постоянно – хладилника – това е мястото, в което обикновено съхранявате свежа храната и останалото от вечерята. Всички сте усещали различни миризми в хладилника, особено когато те започнат да се развалят, пише Дело.бг.

Ето един малък трик, който ми сподели майката на най-добрата ми приятелка. По този начин тя неутрализирала неприятните аромати от „ледената кутия“ в кухнята.

Какво Ви е нужно?

Единствено две чисто нови гъби за миене на чинии. Поставете ги в отделенията за плодове и зеленчуците. Със сигурност ще бъдете изумени от резултатите.

Какво се случва?

Кухненските гъби от дунапрен абсорбират излишната влага в чекмеджето от свежите зеленчуци и плодове и по този начин удължават срока им на годност. Когато установите, че гъбите са мокри заради влажността в хладилното отделение, просто ги сменете с нови. Изстискайте първите и ги оставете да изсъхнат за следваща употреба.

Още лесни трикове за почистване в бита

Ако миризмата на чесън Ви е неприятна, докато белите скилидките, има още един трик, с който тази добра жена – майката на най-добрата ми приятелка сподели с мен, а аз сега с Вас! Гледала го в YouTube! Изумителен е и начинът, по който почиствате кухненска дъска от неприятните аромати, както и замърсените светли подметки на кецовете на децата Ви. И още ценни съвети – как да си направите сами приспособление за затваряне на гаражната врата, как да предотвратите слепване на дрехите в пералнята, с какъв препарат в банята да измиете ръцете си, след като сте рязали лук или риба и с кое аерозолно водоотблъскващо средство, предпазващо от корозия да отлепите безпроблемно стикери от новите си електроуреди.

Отделете малко повече от две минути от ценното си време и изгледайте видеото. В него ще видите още полезни домашни трикове, които могат да подобрят всекидневието Ви в различни аспекти. Бъдете сигурни, че малките хитринки наистина действат и ще Ви бъдат от полза. Приятно гледане!

Източник: ДЕЛО
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари