Златното председателство на Лилиту

1
Радвай се, народе, Лилиту ще остане Министър на ПреЦедателството до края на годината!
Радвай се, народе, Лилиту ще остане Министър на ПреЦедателството до края на годината!

Радвай се, народе, Лилиту ще остане Министър на ПреЦедателството до края на годината!

Феновете й, притеснени до дъното на иначе бездънната си душа, че Лилиту ще остане без работа и доходи, могат да си отдъхнат.

Сериозно се замислям дали пък няма да продължи това до следващото ПреЦедателство, така и така сме набрали скорост, а и хвалбите от тазгодишното вече започнаха да се повтарят. Премиерът – Слънце беше потупан по главата и други части от всички европейски лидери, като лично Юнкер, в тежка фаза на ишиаса, го уважи подобаващо!

Мащабите на строителството, хотелиерството и услугите по време на златното ПреЦедателство нямат аналог в новата история на България. Само душманите на Премиера-Слънце биха казали, че няма никаква гордост, защото това е ротационно председателство и на практика почти нищо съществено не се върши, освен европейските лидери и чиновници да се развяват от държава в държава на работни круизи. Ама те са душмани, затуй!!! Завиждат, значи!

В момента леко ми убягват великите постижения в политиката и европейското сътрудничество, достинати по време на историческото събитие. Но вероятно са били грандиозни, величествени, смислени…и най-вече скъпи!

Аз съм човек народен – в смисъл завъртяните ценности на европейската политика ми изглеждат изцяло безсмислени и хаотични. И като човек, който обича да опростява нещата, за да ги разбере, прилагам принципа на Бръснача на Окам към всяко едно събитие, тоест опростявам го до това, което най-вероятното и най-простото за предполагане.

Та прилагайки този принцип, установих, че за мен великото златно ПреЦедателство има няколко иначе семпли цели:

– Реклама и самореклама на Премиера-Слънце

– поне до края на мандата, поотъркване в европейските лидери, СЕЛФИ с тях, натякване на завистливите врагове за събитието;

– Слагане и навеждане в поза „партер“ пред европейските партньори – нещо като некадърно куче – не става да пази, не става за показване, не става за нищо, ама много мило се търкаля по земята и ближе обувките!

– „Нашите“ хора да се уредят с интересните обществени поръчки покрай ПреЦедателството, като естествено, се задели необходимата комисионна за възложителя. Както се разбра от казуса „Арабаджиеви“, тези, които са пропуснали да се отчетат след събитието, ще бъдат накарани да се засрамят и ще бъдат наказани.

И понеже съм доста цинично настроена към намеренията и изпълненията на родното правителство, бих обобщила: ПреЦедателството беше една кражба на пари от народа! Между 70 и 100 МИЛИОНА лева!!! Никъде няма информация колко точно, защото има доста решения за допълнителни суми.

И понеже винаги сравнявам – заедно със Златната дупка на Гергов и Златното ПреЦедателство, това са необходимите пари за дечицата на тези жени-героини, които месеци наред стоят пред управляващите и се молят за достоен живот за децата си!

Премиерът – Слънце обаче смята, че горните три цели имат предимство пред децата на България и каквото и да било друго!

А Лилиту трябва да бъде възнаградена за всеотдайните си усилия да гледа като пуделче Премиерът – Слънце и да изпълнява и най-народоненавистните задачи. Цяла година и нещо – Министерство, Министър, служители, лимузини, секретарки, шофьори….дребни суми за Територията, на която се смята, че човек с 320 лева вече покрива прага на бедност!

НАГЛОСТТА ВИ НЯМА ГРАНИЦИ! И ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ НАРОДЪТ, С КОГОТО СЕ ПОДИГРАВАТЕ, ДА ВИ СЪДИ! ВЪЗМЕЗДИЕ ВИНАГИ ИМА, А БЪЛГАРИЯ НЕ ПРОЩАВА НА ПРЕДАТЕЛИ!

Бог да пази България!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари