Стефан Янев за работата си с Кирил Петков: Това не беше отбор

2
Най-общо казано - различна ценностна система, обобщи екс министърът на отбраната
Най-общо казано - различна ценностна система, обобщи екс министърът на отбраната

"Българският парламент гласува моята оставка. Взимането на решение за напускане на правителството е актът на искане на оставка, очевидно премиерът взе това решение".

Това заяви бившият министър на отбраната Стефан Янев в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

"Личния разговор няма да го коментирам, но от самото начало, от приемането на предложението аз да участвам в това правителство, ние усещахме различия. Най-общо казано - различна ценностна система. Усещането, че това, което аз винаги съм се опитвал да правя - да пречупя действията си през призмата на обществения интерес, не го срещах в "отбора" на премиера Петков. Това не беше отбор, съжалявам", коментира той.

Янев потвърди, че търси съмишленици за създаването на нова партия, но всички медийни съобщения, излезли досега, са спекулации. Партията няма да се казва "Развитие" и няма да се учредява на 16 април, категоричен бе той. Няма планирано партньорство и с Мая Манолова.

"Ако намерим достатъчно хора, които споделят общи идеи и ценности за развитието на България, ще излезем с лицата си и ще поискаме българският народ да ни гласува доверие", заяви Янев.

Те ще се стремят към разрешаване на кризата в политическото представителство, възстановяване на връзката между обществото и партиите и защита на националния интерес на България.

"Когато говорим за национален интерес, основните стълбове, които го формират, са свободата, справедливостта, сигурността и благоденствието. Когато имаме готовност, ще излезем с лицата си и ще обявим нашите намерения", заяви Янев.

Опасно е да има разногласия в правителството по отношение на Украйна, смята Стефан Янев. Българските граждани са достатъчно стресирани от войната и от факта, че не знаят какво да очакват в обозримото бъдеще. Янев коментира и личното мнение, изразено от Асен Василев по отношение на преговорите с "Газпром":

"Това е по-скоро закачка. Естествено, че няма да очаквам искане на оставки заради изразено друго лично мнение. Бяхме заедно отчасти с този екип в първото служебно правителство и тогава имах възможността да им покажа, че министър-председателят не е диктатор, а пръв между равни".

Стефан Янев вижда хаотичност в сегашното управление и даде пример с посещението на премиера в Република Северна Македония в първите дни на правителството. По думите на Янев това не е било съгласувано с Министерския съвет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ///
    Ами, кажи направо, че е един инфантилен дришльо, заобиколил се с подобни нему предателчета и всички ще разберем защо си се махнал.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари