Златан Ванев мислел да изкара курс за тракторист

1
Няма кой да кара тракторите за почистване на пътища в русенските села
Няма кой да кара тракторите за почистване на пътища в русенските села

Машини и пясък за зимата в община Русе са подсигурени, но в малките населени места няма кой да кара тракторите

Първите екипи на снегопочистващите фирми имат готовност още тази нощ, ако температурите паднат под нулата и има условия за заледяване на усойните места по пътищата, да излязат да опесъчават. Това беше заявено на среща на ръководството на Община Русе с фирмите и институциите, ангажирани с поддържането на републиканските пътища и улиците в Русе, предава БНТ.

На срещата стана ясно още, че имат достатъчно количество сол и пясък, както и подготвени машини, за да реагират при по-сериозен снеговалеж. Кметовете на по-малките населени места обаче се притесняват, че имат трактори и лопати, но не и хора, които да работят с тях.

В село Долно Абланово щатът за тракторист бил на 4 часа и никой не искал да работи за толкова малко пари. А кметът на село Николово, двукратният световен шампион по вдигане на тежести Златан Ванев, обмисля варианта да изкара курс за тракторист.

От село Ястребово поставиха въпроса с непочистените клони около далекопроводите на енергоразпределителната фирма, които може да създадат проблеми при силен вятър и бури.

Проблем може да се окажат и мащабните ремонти, свързани с Водния цикъл на Русе и двата квартала Долапите и Средна кула. През Долапите преминава обходният маршрут, когато се затвори заради снегонавявания и почистване централни път в посока София. Това ще наложи да се организира друг обходен маршрут.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари