Баба Иринка от село Николово навърши 100 години

8

Пенчо Милков също поздрави столетницата Ирина Христова

Днес в село Николово, област Русе, отпразнуваха рождения ден на баба Иринка, която става на 100 години.

Организатори на събитието са роднини на столетницата, Кметство Николово, ПК "Липник" и НЧ "Пробуда-1901г".

Това съобщиха от читалището в селото.

100 години живот на един достоен и светъл човек! Пример как трябва да се живее, труди, обича, прощава и побеждава!

Пенчо Милков също поздрави столетницата Ирина Христова

По повод стогодишния юбилей на Ирина Христова от село Николово кметът Пенчо Милков уважи тържеството в нейна чест, което се проведе в кметството на населеното място. За да поздравят рожденичката се събраха кметът Златан Ванев, цялото ѝ потомство, роднини, приятели и съседи.

Пенчо Милков връчи парична награда на столетницата и я поздрави за достойно извървения път. „Позволете ми да изразя преклонението си пред Вашите мъдрост, трудолюбие и житейски опит. Дълголетният Ви път е пример за всеотдайност, отговорност и е достоен за подражание“, поздрави я кметът на Община Русе и ѝ пожела да се радва на обичта и грижите на своите близки. Ирина Христова обеща да го покани и на 101-вия си рожден ден.

Роднините на баба Ирина споделиха, че тя е много отговорен и трудолюбив човек. Продължава да се грижи за градината си сама, сади и отглежда насажденията. Родена е през 1923 г. в тогавашното село Липник. На младини тя пристава на любимия си човек, въпреки че я иска богат момък от града. Десетки години работи в земеделието, а последните 10 преди пенсионирането си е служител в детска градина.

Ирина Христова бе поздравена с изпълнения на фолклорната група към пенсионерски клуб „Липник“ и получи много подаръци и цветя от гостите на юбилея си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари