Зимна употреба на бутона за рециркулация на въздуха в купето

0
Знаете ли, че бутонът за рециркулация на въздуха в купето на автомобила може да се използва и зимата, по друго предназначение
Знаете ли, че бутонът за рециркулация на въздуха в купето на автомобила може да се използва и зимата, по друго предназначение

Знаете ли, че бутонът за рециркулация на въздуха в купето на автомобила може да се използва и зимата, по друго предназначение.

Той е необходим, за да може в зимните студове салонът да се затопли възможно най-бързо.

Схемата е следната: когато натиснете бутона за рециркулация, клапанът за въздух отвън се затваря и вентилаторът започва да задвижва въздуха, който е вътре в колата. Въпреки минусовите температури на улицата, температурата на въздуха в купето на лек автомобил, който е стоял през нощта навън, е малко по-висока, пише Факти.бг.

Към това се добавя въздухът, който започва да се загрява от парното. Това означава, че на климатичната система ще у нужна по-малко енергия за затопляне на интериора. По този начин можете да спестите малко гориво и най-вече време.

Основното, което трябва да запомните, е, че когато интериорът вече е загрят, не забравяйте да изключите рециркулацията, така че влагата във въздуха да не се кондензира върху студеното стъкло.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари