Зимата ще продължи в четвъртък

5
Максималните температури ще бъдат между 2° и 7°
Максималните температури ще бъдат между 2° и 7°

През нощта валежите ще продължат

В Северна България, по високите полета на Западна и Рило-Родопската област ще вали сняг и ще продължи да се натрупва снежна покривка; в Югоизточна България ще вали дъжд, а в Странджа и Сакар - мокър сняг. Това съобщи за Агенция "Фокус" Красимир Стоев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и фидрология (НИМХ). Ще продължи да духа предимно умерен север-североизточен вятър и по планинските проходи, в Добруджа и Лудогорието, и в Предбалкана ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°.

Утре до обяд в по-голямата част от страната валежите ще спрат, най-късно в югоизточните райони. От запад облачността временно ще се разкъсва и ще намалява. Ще духа до умерен вятър от север-североизток.

Максималните температури ще бъдат между 2° и 7°.

Вечерта от запад-северозапад облачността отново ще се увеличи. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за март.

Преди обяд над Черноморието облачността ще е значителна и все още на места ще превалява, предимно дъжд. След обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 4°-7°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините до обяд все още на места ще превалява сняг. След обяд валежите ще спрат и за кратко облачността ще се разкъса. Ще духа силен вятър от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 3°, на 2000 метра – около минус 8°.

В петък сутринта ще бъде студено с минимални температури между минус 7° и минус 2°, на отделни места до минус 10°.

През деня, с обръщане на вятъра от югозапад, в Дунавската равнина временно от запад, ще започне затопляне и максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, по-ниски в отделни райони в Северна България. Облачността ще бъде разкъсана, предимно висока и средна. През почивните дни ще се затопли още. Облачността ще е променлива, в неделя по-често значителна, само на отделни места ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, дневните - в отделни райони и малко над 15°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари