Журналисти излизат на протест

0
По-добре празни столове, отколкото празни въпроси!
По-добре празни столове, отколкото празни въпроси!

Безпрецедентен журналистически протест ще се състои днес пред Министерски съвет в защита на журналистиката.

Събитието се организира от Асоциацията на европейските журналисти – България (АЕЖ - България) и е под наслов „По-добре празни столове, отколкото празни въпроси!“. Засега над 400 човека са заявили, че ще присъстват на протеста.

„Не приемаме ултиматуми! Не на войната срещу медиите! Не ни е страх, че столовете ни ще останат празни и няма да се поддадем на натиска да задаваме празни, удобни въпроси“. Това са исканията, които ще бъдат заявени на протеста, който ще се проведе днес, 11 октомври от 9 ч. пред сградата на Министерски съвет.

Организаторите уточняват, че събитието не цели да отправя искания, а да обедини българските журналисти в защита на тяхното право да работят свободно и да задават въпроси без да се притесняват, че това може да коства стола им.

Протестът идва след скандала, в който се замесиха депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиера Валери Симеонов. И двамата отправиха индиректни заплахи в ефир към журналиста Виктор Николаев. Тодоров подаде оставка като депутат и днес колегите му ще я гласуват в Народното събрание.

Валери Симеонов обаче не само не се извини, но и заплаши медиите, че ще ги съди, ако не му се извинят, че са отразили скандала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари