Журналистът Светослав Иванов чете разказа „Серафим“ на ученици в СУ „Йордан Йовков“

0

Със знакова творба на патрона на училището ни – Йордан Йовков – стартира 10-то юбилейно издание на кампанията „Походът на книгите“ в русенското средно училище.

За измеренията на човешката доброта, за непреходните човешки ценности, за смисъла да имаме и да даряваме в разказа „Серафим“ чѐте пред ученици от 8-и и 9-ите класове на СУ „Йордан Йовковжурналистът и репортер Светослав Иванов.

Топлият глас на видния телевизионен водещ пренесе младежите в света на Йовковите герои, които осмислят света със сърцето си. Присъствието на журналиста в клас, макар и виртуално, привлече вниманието на младежите и те заедно се пренесоха в света на книгите.

Един чудноват човек, нито селянин, нито гражданин, дрипав, окъсан, идеше към Енювото кафене и самси Еню, седнал отпред кафенето на сянка, не можеше да го познае кой е. Посред лято в тая страшна жега, тоя човек беше навлякъл дълго зимно палто, като попско расо, на главата му беше нахлузено смачкано бомбе, а краката му бяха обути с цървули. Но най-често очите на Еня се връщаха върху палтото на непознатия: едно време то ще е било синьо, ще е било от един плат, но сега нищо не личеше – оръфано, разнищено, навред надупчено, навред кърпено…“

Вярваме, че думите на Йовков, предадени чрез един от посланиците на кампанията, ще направят запомнящ се този ден за всички слушатели, така че те самите да пренесат посланието на кампанията – да четем и да бъдем добри.

Срещата със Светослав Иванов е част от инициативата „Известни българи четат на деца“ в рамките на Националната кампания „Походът на книгите“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари