Журналист: Псевдо инфлуенсърите трябва да бъдат сурово наказани

5
Готови са да направят нещо много унизително само и само някой да ги гледа, коментира Ива Дойчинова
Готови са да направят нещо много унизително само и само някой да ги гледа, коментира Ива Дойчинова Снимка: Facebook

Готови са да направят нещо много унизително само и само някой да ги гледа, коментира Ива Дойчинова

Продължава разследването и изясняването на причините за заснемането на скандален видеоклип с участието на момче със специални образователни потребности. Емили Тротинетката, Чеченеца и Тошо Куката бяха задържани за 24 часа, след като заснеха видео в пловдивски мол как разхождат като куче на каишка младото момче. Информацията е разнопосочна – от принудително участие до собствено желание.

"Тримата инфлуенсър са с прозвища, които са доста значещи за това, което те представляват. Никога не бих следвала хора, които могат да паднат толкова ниско. Емили стана известна с това, че кара с 200 по Околовръстното. Ако едни хора привличат последователи със скандал, те са хора, които вършат престъпно деяние - унизяването на човешко същество е престъпно деяние", коментира журналистът Ива Дойчинова в студиото на "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

Задържаните твърдят, че момчето само е поискало да влезе в тази роля.

"Ако си нормален и зрял човек, няма да послушаш едно дете, ако иска да се прави на куче. Етиката и отговорността е най-важното, когато заснемаме дете. Това трябва да бъде наказано много страшно. Емили дори твърдяла, че детето ѝ е фен. Не можеш да правиш такива неща на някого, който ти е фен. Стореното е унизително и наказуемо", настоя Дойчинова.

Според нея Instagram е наложил и родил веригата някой да те следва и фалшивата известност и слава. По думите ѝ инфлуенсърите много често са напудрени и измъчени хора, лишени от елементарно самочувствие.

"Готови са да направят нещо много унизително, само и само някой да ги гледа. Зависимостта от следването ражда подобни продукти като тези тримата", подчерта журналистът и се обърна с апел към зрителите:

Когато видите такова публично унижаване, не снимайте, а спрете това. Тези тук са от вредната част, които чрез скандала опитват да създават последователи. Всеки от нас носи отговорност как вирее в тези социални пространства. Като общество трябва да покажем зрялост да осъждаме подобни деяния.

Специалистът по ранно детско развитие Анна Влаева посочи, че при децата със специални потребности единственото са със запазена чувствителност.

"Това момче ги гледа с доверие, личи си във видеото. Скандалното и гнусното е, че те се гаврят с неговото доверие. Това е много сериозно алармиране и обяснение как трябва да се държим с тези хора. При тях няма прикритост. Обикновено са много по-чисти в чувствата си. Изключително нечестно е, че са се изгаврили по този начин. Страданието ще бъде най-голямо за семейството на детето", заяви тя.

"Всички хора са седели и просто са гледали шоу в мола - това е поради липса на осведоменост. Трябва да се говори много повече. Хората не знаят как да реагират, когато около тях има присъствие на такъв човек. Дори в училищата не е ясно какво може да направи един учител с такова дете", каза още Влаева.

Според специалиста по ранно детско развитие, ако на тези хора им бъде наложено сурово наказание, това ще даде отражение в обществото. Ако обаче ги пуснат, това ще означава, че всички може да се държим така с тези деца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    3
    Молба...
    Моля, Динко от Ямбол да се самосезира, нямам време да чакам полицията и прокуратурата. Те както винаги никаква няма да я свършат, тук не е Германия примерно. Но Динко, виж и охранителите от МОЛ-а, те защо не са се намесили при очевидна гавра с момчето?
  • 23
    2
    112212
    Чакаме суровото наказание!!!Спрете тези уроди!!!!Ако беше в друга нормална държава досега............!!!
  • 22
    1
    мм
    Хора не знам кой им плаща ма тези идиоти и това що за професия е ни изглежда като стимулация за олигофрени!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари