Жозеп Борел: ЕС преговаря за алтернативни доставки на природен газ за Европа

0
Освен със САЩ, водят разговори и с Норвегия, Катар, Азербайджан, Алжир
Освен със САЩ, водят разговори и с Норвегия, Катар, Азербайджан, Алжир Снимка: ЕПА / БГНЕС

Освен със САЩ, водят разговори и с Норвегия, Катар, Азербайджан, Алжир

Европейският съюз поддържа контакти със САЩ, Норвегия, Катар, Азербайджан, Алжир и други страни за разширяване на доставките на втечнен природен газ, заяви ръководителят на дипломацията на ЕС Жозеп Борел.

"В краткосрочен план сме изправени пред спешно предизвикателство за осигуряване на доставките на газ, което трябва да решим. Това включва работа за увеличаване на диверсификацията на маршрутите и източниците на внос. САЩ вече са най-големият доставчик на втечнен природен газ (LNG) за Европа и през следващите месеци ще засилим сътрудничеството си за осигуряване на доставките на газ. Освен със САЩ, водим разговори и с Норвегия, Катар, Азербайджан, Алжир и други страни за разширяване на доставките на втечнен природен газ", написа Борел в своя блог, предаде БГНЕС

Той също така подчерта необходимостта от по-добро "интегриране" на Иберийския полуостров, който е основният "остров на електроенергия в Европа" на европейския енергиен пазар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари