Живко Коцев сам потърсил главния прокурор

0
Бившият главен секретар на МВР е защитен свидетел по делото за "Митниците"
Бившият главен секретар на МВР е защитен свидетел по делото за "Митниците" Снимка: БГНЕС

Бившият главен секретар на МВР е защитен свидетел по делото за "Митниците"

Живко Коцев е потърсил по телефона изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов с предложението да окаже съдействие по разследването за Агенция „Митници". Това съобщи пред bTV градската прокурорка на София Илияна Кирилова.

"Главният секретар е звънял изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов в 09:00 по приложение. Сарафов не му е вдигнал телефона и Коцев е продължил настоятелно да звъни и в 09:03 и.д. главен прокурор се е свързал с г-н Коцев т.е. г-н Коцев се е свързал с главния прокурор и е поискал спешна среща с него", посочи тя.

"Живко Коцев е казал, че при него са дошли служители от новосъздадената комисия, че очевидно има някакъв проблем и иска в качеството си на главен секретар да разбере какво се случва с него. На тази среща г-н Коцев каза, че очевидно има някакъв проблем", разказа градската прокурорка на София.

"Сподели, че на него му се обадило лице на име Стефан Димитров рано сутринта и го е попитал какво се случва. Той каза, че познава това лице. И че ако може ще помогне със всичко възможно да бъде разкрит този канал. Някъде към обяд беше, той ми се обади да ме попита дали може да се обади на Калин Стоянов, тъй като престоя му тук му пречи в момента да изпълнява задълженията си", казва Кирилова.

"Обиска в дома на Живко Коцев беше направен на 3 април вечерта. Излизайки оттук той каза, че желае да предаде този часовник, който му е подарен, с който видяхме снимки в медиите. И че трябва да си вземе от кабинета личната чанта, където е ключа му от дома, за да предаде часовника" допълни тя.

Коцев е дал показания за контрабандния канал, като условието е било да остане анонимен. Според Илиана Кирилова, адвокатът му е заявил на разследващите, че неговото доверено лице иска да бъде разпитано по случая и да съдейства, но неговата самоличност да не бъде разкривана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари