Жив плъх изскочи от пакет с хляб

1
Как и кога е попаднал гризачът там?
Как и кога е попаднал гризачът там?

Плъх изскочи от плик с хляб, купен от пазарджиклия, минути след като пакетът бил оставен в кухнята. Как и кога е попаднал гризачът там, остава загадка, но от нелепата ситуация съпругата на Валентин Цветанов останала в потрес, разказва Марица.бг. Докато подреждала покупките, животното се размърдало в дланите и задрапало да излиза. Последвали подобаващи писъци за помощ, а главата на семейството в последния момент стиснал с голи ръце измъкващия се натрапник и го смазал.

За мен беше интересно, че пликът не бе прояден никъде, а в същото време нито в завода са забелязали, нито в кварталния магазин, нито пък аз, докато съм носел самуна към дома, казва пазарджиклията. Чудя се къде се е крил и как е останал жив плъхът, след като пликът е цял и след като хлябът минава през резачка, също не мога да си обясня, пише ТРИБАЛИ.

Понеже няма как да е сигурен къде животното е попаднало при хляба, потребителят първо отишъл още на другата сутрин да предупреди магазинерката. Докато дискретно показвал пакета обаче, влязъл съсед. Разгневил се и предложил заедно да занесат хляба в завода производител. Оттам снимали, прибрали всичко в още един плик и обещали да уведомят ръководството, като дали на посетителите си нов хляб и поднесли десетки пъти извинения. 

Валентин казва, че не е имал претенции към никого - на всеки може да се случи. Важното е да не се повтаря. Всеки средноинтелигентен човек знае, че именно гризачите разнасят повечето инфекциозни болести. С тази цел десетина дни след инцидента човекът пуснал снимка на находката си в социалните мрежи и предизвика буря от коментари. Шегаджии даже кръстиха мъртвия плъх Джери, като едноименния герой на детски анимационен филм. И питат вкусни ли са пържолите му. 
Щеше да е смешно, ако не беше страховито. На който и етап от поточната линия до ръцете на купувача да е попаднала мръсната твар в пакета, става дума за храна.
Това е невъзможно! - каза собственикът на завода Паун Лазаров. Самуните се режат на филии по 1 сантиметър, секунда след това пликът се отваря с въздух, а работничка пъха филиите вътре с ръкавица и машина поставя клипса. На това място работят три жени, всяка наблюдава. Плъхът е умно животно, би избягал. А и сами помислете - в пакета няма въздух, не би могъл да оцелее, без да диша, повече от 3 минути. 21 години произвеждам хляб, никога не сме имали проблеми, увери предприемачът. Въпреки това упорито се опитваше да ни убеди да не пускаме нищо по темата.

Паун Лазаров дори ни покани да видим на място организацията по пакетирането, за да докаже становището си. Оказа се, че неговите служители не са го уведомили за сигнала на пазарджиклията. Също сметнали, че не е възможно и затова няма смисъл да го занимават. Бизнесменът каза още, че не се сеща още какви мерки може да се предприемат, след като производството на храна се гледа под лупа и контролът перманентно е повече от стриктен. Скоро не е имало и напуснали, за които да се съмнява, че може нарочно да са сторили магарията.

Градска мълва от години твърди, че в хлебозаводите работници при напускане така си отмъщават на работодателите си - като саботират работата или подхвърлят по нещо мръсно в продукцията. Очевидци са намирали в самуните на различни фабрики топки коса, ръждясали гвоздеи, преди години ни донесоха дори "космат" хляб, на който гора от тънки влакънца стърчаха, захванати здраво в кората.

Конкуренцията в производството на хляб е мощна и жестока, отбелязва Паун Лазаров. Всеки от конкурентите ми може да ви изпрати не един, а трима души с плъхове или шепи хлебарки. Но нали разбирате, че клипсовете могат да се отварят и затварят многократно и не е задължително пропускът да е в завода. Предприемачът загатна, че атаки има и срещу други производители от Пазарджишко и предположи, че е дошъл негов ред. Не спести и обвиненията към нас, че материалът е поръчков.

Източник: ТРИБАЛИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари