Жителите на "Касева чешма" още си чакат!

1
Преди повече от месец от Община Русе обещаха да направят ремонт на улица "Св.Валентин"
Преди повече от месец от Община Русе обещаха да направят ремонт на улица "Св.Валентин" Видео: КИС 13

Хората в русенската местност "Касева чешма" все още чакат фрезования асфалт за улица "Св. Валентин", който им беше обещан от Община Русе в началото на миналия месец след като проливен дъжд разби настилката по дългата над километър улица.

Тъй като от фирмата по поддръжка разстлали малко камъни в един участък и жителите на вилната зона започнали да се надяват, че ремонтът ще стане преди следващите обилни валежи. Това обаче не се случило и вчерашният дъжд отново разбил улицата до такава степен, че откъдето е минала водата, се е образувал каньон. 

Някои от хората, които живеят на улица "Св. Валентин" решили да не чакат ремонта и сами си запълнили най-дълбоките неравности с тухли и други строителни материали. Заради разбитата улица те дори престанали да си ползват колите. Предпочитат до главната улица да ходят пеш в калта и по камънаците, отколкото да си чупят автомобилите и да плащат за ремонт

Проблемът трябва да се реши, като се отбие дъждовната вода от района над "Касева чешма", за да не се стича надолу по улиците и да нанася щети както по дворовете на хората, така и на инфраструктурата.

Надеждата на жителите на русенската местност е поне обещаният ремонт на улица "Св. Валентин" да бъде извършен по възможност преди следващия дъжд.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари