Жители на Мартен блокираха кръговото кръстовище край "Дунав мост"

2
Причина за недоволството са колоните от тежкотоварни камиони
Причина за недоволството са колоните от тежкотоварни камиони Снимка: БТА

Жителите на близкия до Русе град Мартен излязоха тази вечер на протест.

Причина за недоволството са колоните от тежкотоварни камиони, които изчакват да преминат ГКПП "Дунав мост". Тировете се редят на опашка в участъка между Мартен и Русе и така затрудняват движението.

"Не можем да се придвижваме до работните си места. Тези товарни автомобили трябва да бъдат преместени на буферен паркинг и да ги няма на пътя", каза една от протестиращите Елка Недкова, предава БТА.

Сборният пункт на участниците в протеста бе на изхода на град Мартен. След това бе организирано автошествие, което блокира движението в кръгово кръстовище край граничния пункт.

Областният управител на Русе Анатоли Станев, който разговаря с протестиращите, обясни, че за да се намалят опашките от изчакващи превозни средства в района на граничния пункт, камиони се спират в съседни области. Отделно, издадена е забрана за спиране на камиони в участък между две кръгови кръстовища по пътя Русе-Мартен, за да не се получават задръствания.

Станев каза още, че е разговарял с властите в Гюргево, които го уверили, че ще се засили скоростта на обработка на камионите от румънска страна в идните седмици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    7
    до 4
    до 4, Унгария е в Шенген.
  • 3
    6
    до 5
    Очевидно не си запознат с буферните паркинги по границите и как се организират така, че да не се пререждат тировете, да не се създават проблеми, а и да не се налага постоянно да се припалват машините и да се преместват с една-две дължини.
  • -3
    5
    Ами
    не знаете ли, че камионите изчакват да ИЗЛЯЗАТ, а не да си почиват! Какво ще помогне буферния паркинг? Какво да правят там?!!! Те са на работа, а не на почивка! Не се научихте как се придвижват МПС по Закона за пътищата!!! Искате магистрала?! Издействайте си я! Стига сте тормозили русенци с вашите претенции! Нали живеете в ГРАД! Свикнете с неудобствата на града! Иначе си станете пак СЕЛО!
  • 0
    4
    до 3
    На румънско-унгарската граница или на унгарско-австрийската защо няма такива чудесии, каквито има по нашите граници? Нито Унгария, нито Румъния са в Шенген. Там има ред, създадена е инфраструктура, паркинги, достатъчен брой пропусквателни пунктове и... най-важното - имат читава администрация по границите. Нашата държавна администрация е съставена от братовчеди, баджанаци и любовници. Няма как да върши работа.
  • 5
    3
    капацитет
    В държава като България работят само кардинални мерки. Докато не ни приемат в Шенген ситуацията на границата няма да се оправи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари