Протестиращи: Следваща стъпка – ще блокираме всички входове на Русе

9
Писна ни, до гуша ни дойде, просто държавата да дойде и да каже какво правим с тези камиони, не ги искаме на този път
Писна ни, до гуша ни дойде, просто държавата да дойде и да каже какво правим с тези камиони, не ги искаме на този път

Писна ни, до гуша ни дойде, просто държавата да дойде и да каже какво правим с тези камиони, не ги искаме на този път

Протест затвори тази вечер граничния пункт Дунав мост при Русе. В него се включиха жители на Мартен, Сандрово, Сливо поле и Николово, които настояват да се преместят изчакващите тежкотоварни камиони от пътя Силистра - Русе.

Протестиращите блокираха с автомобилите си кръговото кръстовище към моста. Те са категорични, че няма да се откажат от исканията си, докато държавата не намери трайно решение

„Писна ни, до гуша ни дойде, просто държавата да дойде и да каже какво правим с тези камиони, не ги искаме на този път. Да излизат на републиканска пътна мрежа и да приключваме“, обобщи настроенията Елка Недкова от Мартен, цитирана от Русе Медиа.

Кметът на Мартен Димо Тонев коментира, че очевидно решение има – днес е предприето спиране на тировете в Гурково, на Хаинбоаз, във Велико Търново, в Осенец.

„Спират ти по абсолютно всички паркинги в посока Русе. Нека продължат по този начин и няма да има тежкотоварни автомобили до изграждането на буферния паркинг. Начин има, трябва желание и воля“, каза Тонев.

Протестиращите заявиха, че ако не се предприемат действия от страна на институциите и тапите от и към Мартен продължават, ще блокират всички входове на Русе и ще откъснат града.

По време на блокадата тази вечер превозните средства бяха пренасочвани от полицията по обходни маршрути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    10
    Архитекта
    А какво пречи всички товарни превози да минат на ЖП платформи. Контейнерите направо от пристанището се товарят на вагони и по предназначение. Или контейнерите направо се товарят от завода на ЖП платформи и по маршрута. Нищо не пречи, само тъпотията човешка.
  • 4
    9
    daskal
    Да, трудно е да се повярва, че вече толкова години наред няма не решение - а поне облекчение на този абсурден проблем. И Събев си взе под мишница четирите моста на Дунав и трите тунела под Стара планина и си тръгна.
  • -6
    8
    Бъдете съпричастни, а не...
    Тези, моито роптаят срещу протестите, ама също карат коли. - Хората правят това нещо и за ваше добро, а вместо да им помогнете ги критикувате. - Заслужавате си тировете. Аз не съм от РусИ, все ми е тая.
  • 14
    7
    Пътуващ
    Хубаво би било да ви чуят управляващите , но пък е хубаво и вие да чуете и разберете , че блокирването на обикновените граждани , които не са тръгнали на разходки по пътищата , не е ок. Не настройвайте обществото срещу себе си , търсете и други начини.
  • 28
    6
    плюс-минус
    Ако при Русе направят втори мост над Дунав, без да са направили магистрала Русе - Търново, тук ще настане още по- голям ад от тирове. Може би трябва третият мост над Дунав да е по средата между Русе и Видин, като така ще се облекчи трафикът. Разбирам протестиращите, но ние, гражданите, не сме виновни. Защо не направите протеста си пред една къща в Банкя? Или пред НС, или пред министерствата, виновни за това. Толкова много години крадоха от нашите данъци, сега си изкарвате гнева на данъкоплатците, а не на виновните за вашите и нашите проблеми.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари