Жената на Плевнелиев заведе молба за развод

1
Първата дама Юлияна Плевнелиева вече е завела молбата за развод с Росен
Първата дама Юлияна Плевнелиева вече е завела молбата за развод с Росен

Първата дама Юлияна Плевнелиева вече е завела молбата за развод с Росен в Софийския районен съд, научихме от „Всеки ден".

Брюнетката, която от години не живее със съпруга си, е предприела стъпката малко след като лидерът на ДСБ Радан Кънев сплете интрига по адрес на държавния глава и обяви, че партията му е готова да го номинира за втори мандат.

Оказва се, че самият президент бил в дилема дали да го стори, което всъщност наклонило везните към по-бързата процедура по развода. Отлично осведомени източници на „Всеки ден" разкриха, че семейство Плевнелиеви са имали далеч по-различна уговорка.

В действителност те съвсем културно се били разбрали да се разделят още в началото на годината, но това да бъде оформено юридически пред съда едва след изтичането на мандата на президента, при това по взаимно съгласие. Щом Юлияна научила обаче, че съпругът й се чуди дали да не се опита да изкара още 5 години на „Дондуков" 2 и да се кандидатира още веднъж, изригнала, при това пред приятели и в заведение: „Щом обича повече властта от мен, ще получи документите сега, на секундата".

След като заявила на Росен Плевнелиев намерението си да не дочака дори президентските избори през октомври, той се опитал да я разубеди да не подава молбата за развод, като й обещал, че официално ще обяви отказа си да се бори за втори мандат. Това всъщност е и дълбоко личната причина, която миналия месец президентът изтъкна.

Дори това обаче не е успяло да убеди Юлияна да изтегли молбата и да не я входира в съда толкова бързо. Юристите напомнят, че при внасяне на документи за развод, но не по взаимно съгласие, целият процес може да отнеме и години. Освен това двамата ще трябва да се разберат не само за правата на двамата им синове, но и по имуществените въпроси, които никак не са за пренебрегване, предвид голямото количество апартаменти и къщи, притежавани от семейството и закупени по време на брака.

Иначе самият Плевнелиев бил изключително ядосан от преждевременното разкритие на Радан за евентуалната му кандидатура и оттогава скъсал всички отношения с него както по телефона, така и наяве. Междувременно нашите източници разкриха, че първата дама, чиято фигура никой не видя в последните 5 години публично до държавния глава, си живеела съвсем спокойно с новия си приятел и дори била взела децата си от „Резиденшъл парк".

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари