Жена взе шофьорска книжка след 960 опита

1
Жената се явявала на изпит всеки ден по пет дни в седмицата в продължение няколко години / Снимката е илюстративна
Жената се явявала на изпит всеки ден по пет дни в седмицата в продължение няколко години / Снимката е илюстративна

Жената се явявала на изпит всеки ден по пет дни в седмицата в продължение няколко години

Жена от Южна Корея успява да вземе шофьорския си изпит от 960-ия опит, като разходите ѝ, за да се сдобие със свидетелство за правоуправление, възлизат на равностойността на 12 500 евро.

69-годишната Ча Са-сун се явява за първи път на теоретичната част от изпита през 2005 г. и след като се проваля, продължава да се явява всеки ден по пет дни в седмицата в продължение три години, правейки общо 780 опита, съобщава Дарик Радио.

На по-късен етап започва да се явява на теста само по два пъти на седмица, като в крайна сметка се поздравява с успех и след това преминава към изпита по кормуване.

Жената успява да издържи изпита по кормуване на 10-ия опит, което означава, че се явявала общо 960 пъти преди да получи свидетелството си за управление.

Въпреки многото неуспешни опити, жената не се отказва, защото имала нужда от шофьорската книжка заради бизнеса си с продажба на зеленчуци.

По някои информации тя е платила равностойността на близо 12 500 евро под формата на такси за изпита, за да може най-накрая да се сдобие с шофьорска книжка.

След неуспешните си опити жената става популярна в страната и дори се появява в реклама на Hyundai, а южнокорейската автомобилна компания ѝ подарява чисто нов автомобил на стойност близо 13 000 евро.

Историята, която е отпреди 15 години, се появи отново в форума Reddit наскоро, като стотици потребители реагираха, а мнозина от тях се обединиха около мнението, че историята на Ча Са-сун е пример за за това как човек никога не трябва да се отказва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари