Жена от Русе: Тотален блокаж е. Положението е за жандармерия

5
Има спящи шофьори, които са паркирали на пътя
Има спящи шофьори, които са паркирали на пътя Снимка: БТА

Има спящи шофьори, които са паркирали на пътя

Интензивният трафик от камиони към "Дунав мост" блокира отново международен булевард в Русе.

Изключително интензивен е трафикът от камиони в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Опашката от превозни средства достига около 20 километра, съобщиха от граничния пункт, цитирани от БТА.

Работещи в района и шофьори на леки автомобили и камиони недоволстват, тъй като международният булевард "България" в посока "Дунав мост" отново е блокиран. По думите им причина за това са недобросъвестни водачи и липса на достатъчен контрол.

"Пълна лудница е. От 14:00 часа съм на опашката. Пътувам от Варна за Букурещ вече три дни. Срамота", заяви Костадин Костадинов, шофьор на камион. По думите му камионите се редят в двете ленти в платното на международния булевард в посока "Дунав мост", защото няма кой да ги контролира.

"Има спящи шофьори, които са паркирали на пътя. Колегите ги изпреварват и се получава задръстване. Чуждите граждани правят каквото си поискат в нашата държава, а в Румъния за подобно нарушение взимат шофьорски книжки", каза Костадинов.

Ростислава Методиева, която е мениджър екип в куриерска компания, чийто централен офис се намира на булевард "България", заяви, че подобно нещо не би се случило в никоя друга държава.

"Тотален блокаж е. Възмутени сме. Положението е за жандармерия. Тотално безхаберие. Проблемът може да се реши организационно. Със сигурност органите на реда разполагат и с хора, и с ресурс да регулират движението и да отпушат тапата. Има камиони и тирове, които са на опашката от 21:00 часа снощи. Нашите камиони с пратки не могат да влязат в склада. Не можем да си вършим работата. Чакаме камиони с пратки, които трябваше да дойдат в 2:00 часа тази нощ, а още ги няма", обясни Методиева.

Интензивният трафик на камиони и задръстването, което се получава, създават проблем и за градския транспорт на Русе.

От граничния пункт съобщиха, че камиони се спират и в района на град Бяла, но тъй като са многобройни, това не води до облекчение на трафика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    11
    Анонимен
    Де я намерихте тая жена от Русе?Русе е може би единственият град в България в който почти не можеш да срещнеш жени някъде.който е ходил по други места в България ще види разликите
  • 2
    10
    ...
    прости хора ! как да го има в други държави това нещо , като границите им са сухоземни и нямат контролни пунктове на тях ? влизаш на пълна газ в друга държава. докато не се премахне псевдо контрола, качи се слез първо на Бг после Румънски кантар, дай рушвет, пазарлък и ето ти време за обработка на камион 10-15 мин. махйте границата и такса мост да се плаща онлайн с приложение. иначе зимата ни чака СМЪРТ
  • 1
    9
    Баба Вуна
    Баба ви не смее да излезе от къщи. Викаджиите копаят като къртици, блокиран булевард България. Ами ако не се върна навреме за турския сериал? Ужас!
  • 1
    8
    Тини
    Не пищете тук, а директно протест пред МВР и общината! Цяло лято викахте и хвърляхте яйца в София - хайде. Сега в Русе, че да разберат че тук живеят хора!
  • 4
    7
    педагог
    Явно предизборните мазни борби са започнали предсрочно. Интересно е за гражданите и гостите на град Русе. За децата е поучително.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари