На Дунав мост е пълна анархия

3
Чакаме повече от 20 часа, минават на високосна година по един камион
Чакаме повече от 20 часа, минават на високосна година по един камион

Огромни колони от тирове изчакват часове на граничния пункт Дунав мост край Русе.

Опашката е около 10 км и достига до съседния град Мартен. Причината за напрежението е срив в системата на митниците за измерване на товарни автомобили, който е станал вчера вечерта.

Стотици камиони са се наредили от двете страни на пътя Русе - Силистра. Повечето от шофьорите чакат повече от половин денонощие и не знаят кога ще успеят да минат границата, предава Русе Медиа.

Никола Златанов пътува от София за Букурещ.“Вчера от 16:30 часа чакам, минават на високосна година по един камион. Опашката е много голяма вече, аз съм се наредил вчера на 5 км оттук, а след нас, след срива на системата,сигурно е станала още по-голяма. Така като го гледам, 400 км ще ми отнемат два дена. Не е нормално“, коментира той.

Заради забавянето фирмите търпят загуби, тъй като плащат неустойки. Шофьорите трябва да спазват и почивките, което удължава още времето за пътуване.

„Абсолютно негативно се отразява във всеки един аспект, и за тахографа, за работното време, и за товарите. Закъсняваме за доставките, клиентите се сърдят. Нашият график също се бърка. Почивките, които ни се полагат, не можем да ги ползваме навреме. Въобще получава се пълна анархия, никаква организация няма“, казва Любо, който пътува от Варна за Полша.

Докато проблемът бъде отстранен, данните се въвеждат ръчно, а за облекчаване на трафика на Дунав мост е отворено още едно гише за камиони. Леките автомобили минават без проблем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари