Жена от Гана пя близо 127 часа за световен рекорд

0
Афуа Асантева започна певческия си маратон в полунощ на 24 декември
Афуа Асантева започна певческия си маратон в полунощ на 24 декември

Афуа Асантева започна певческия си маратон в полунощ на 24 декември

Жена от Гана пя в продължение на 126 часа и 52 минути в опит да постави световен рекорд, предаде Синхуа.

Афуа Асантева, която е на 33 години, започна певческия си маратон в полунощ на 24 декември на международното летище в столицата Акра. Тя спря да пее в петък, 29 декември. Очаква се постижението ѝ, което се бори за приза "най-продължително пеене", да бъде разгледано от представители на Книгата на рекордите на Гинес, пише БТА.

Жената, която е майка на две деца, е медийна личност и предприемач в родината си.

Хиляди ганайци, сред които водещи политици, представители на културния сектор и на медиите, както и туристи, пътуващи до западноафриканската страна, се тълпяха, за да подкрепят Асантева. Тя получи силна подкрепа и в социалните медии.

В интервю за местни медии вицепрезидентът на Гана Махамуду Баумия похвали жената, като заяви, че тя е показала много страст и решителност.

Според сайта на Световните рекорди на Гинес най-дългият певчески маратон от индивидуален изпълнител е продължил 105 часа и е поставен през 2012 г. от представител на Индия, отбелязва Синхуа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари