Жена инвалид виси 8 часа пред спешен кабинет

0
Жена инвалид виси 8 часа пред спешен кабинет
Видео: Нова телевизия

Здравейте! На 23-и април, сряда, придружавахме изпратена по спешност болна в спешен кабинет в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, на бул. „Пещерско шосе” 66. Чакахме за преглед от 14 до 21.30 часа”, алармира Марияна Йорданова, която е изпратила и два видеоклипа в рубриката „Моята новина” на сайта на "Нова телевизия".

В телефонен разговор за „Здравей, България” потърпевшата обясни, че е придружавала майка си, която е с тахикардия и високо кръвно. Възрастният родител е изпратен там по препоръка на семейния им лекар, който е дал и направление за спешен кабинет.

При запитване на Нова ТВ към болницата, от там обясняват, че много често се струпват хора пред спешните приемни кабинети, защото дори неосигурените, тези, които не са си намерили личния лекар, и тези, които не са в действителност спешни случаи, отиват там, защото няма да ги върнат.

Имаме документ, от който е видно, че това е жена инвалид, изпратена от лекар, и точно за това бяхме там. Имаше много други тежкоболни, които бяха пристигнали от други населени места. Мога да кажа, че нашата близка беше в сравнително по-добро състояние, отколкото други хора”, обясни Марияна Йорданова.

Тя бе категорична, че няма претенции към работата на конкретния екип, а става въпрос за организация.

Не може само един кабинет да работи предвид това голямо струпване на болни. Чакащи пред кабинета коментираха, че това не е единичен случай, а е принципно така. Не може хора в тежко здравословно състояние да чакат по 7-8 часа, докато някой умре в коридора”, подчерта потърпевшата.

Единствено на Нова ТВ разчитахме. Смятаме, че няма друг начин да потърсим правата си с оглед на бюрокрацията, която съществува. Надявам се, че след този сигнал за следващите хора, които ще отидат там, условията ще бъдат по-човешки”, обясни още Марияна Йорданова.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари