Жена била наета за куриер на "лекар" от Русе

0
Без да разбере жена бе наета за „муле“ на телефонен измамник
Без да разбере жена бе наета за „муле“ на телефонен измамник

Без да разбере жена бе наета за „муле“ на телефонен измамник

45-годишна жена от село Георги Дамяново била установена и задържана вчера като съучастник в телефонна измама, става ясно от бюлетина на областната дирекция на МВР в Шумен

Работата по случая започнала след получаване на сигнал, че 79-годишна жена от Шумен е била измамена по телефона. Неизвестен се представил за лекар, въвел я в заблуждение, че нейна близка има нужда от операция. Съобщил, че е необходима парична сума за лечението ѝ. Сумата от 4500 лева жената хвърлила през терасата, а след това разбрала, че е измамена.

Криминалисти от РУ - Шумен влезли в дирите на помагач на телефонната измама. Изяснили, че „мулето“ е жена. Пред криминалисти обяснила, че в схемата попаднала след като пуснала обява, че търси работа. С нея се свързал мъж, който се представил за лекар. Обяснил, че е собственик на клиника за смяна на стави и че има нужда от куриер, който да му носи документи и капаро от възрастни хора, които имат нужда от услугата му. Обещал за всеки курс да ѝ плаща между 200 и 300 лева.

На 17 май я потърсил по телефона, пратил я на адрес в Шумен. Тя взела пакет с пари хвърлен от възрастна жена през тераса, след което трябвало да го достави в Русе и да го предаде на „лекаря“. Така и не се срещнали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари