Връща ли се старата схема при телефонните измами?

0
Възрастна жена от Добрич е дала 60 000 лева на „ало” измамници, излъгали я, че синът й е пострадал
Възрастна жена от Добрич е дала 60 000 лева на „ало” измамници, излъгали я, че синът й е пострадал Видео: NOVA

Възрастна жена от Добрич е дала 60 000 лева на „ало” измамници, излъгали я, че синът й е пострадал

Пореден случай на телефонна измама. 82-годишна жена от Добрич дала 60 хил. лв. на „ало” измамници, предава NOVA. Мъжът зад слушалката я подвел, че е лекар, а синът ѝ е пострадал. Извършителите все още се издирват.

Връща ли се старата схема при телефонните измами? И в този случай измамниците излъгали потърпевшата, че синът ѝ е със счупен крак и предстои неотложна операция, за която тя трябва да плати. Жената все пак поискала да се свърже с пострадалия си син, но престъпниците ѝ дали друг телефон, на който вдигнал мъж, симулираш болки.

Същите мъже се обадили на жена и от съседно село, каза говорителят на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев. По думите му там те се представили за адвокати и казали, че дъщерята на възрастната дама е предизвикала катастрофа. При инцидента имало жертва и жената трябвало да даде голяма сума пари на полицаите, за да не влезе в затвора дъщеря ѝ.

Обажданията са извършени от румънски СИМ карти. Нашите власти ще поискат съдействие от румънските си колеги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари