Земетресение от 5,2 удари Северна Гърция

0

По улиците и площадите прекараха нощта жителите на Янина / Йоанина/ и околните села, след мощното земетресение, което „разтърси“ района, причинявайки щети на пътната мрежа.

Силното земетресение от 5,2 по скалата на Рихтер настъпи в 23:14 в събота вечер, на северозапад от Янина, на 3 км южно от Паракаламус и фокусна дълбочина 5 км. Голямата сеизмична активност продължи в района и със силни вторични трусове с интензивност, вариращи от 4.4 до и 4.9 по скалата на Рихтер. По улиците на Янина имаше проблеми с трафика през нощта, тъй като повечето семейства отидоха с колите си в района на морето.

Първите загуби, както стана известно от Гражданска защита са напукани къщи в Калпаки, както и един манастир в Астрангелус и параклис на Вела манастира. Също така, сериозни проблеми са създадени по пътната мрежа.

Според ръководителя на гражданска защита, г-н Димитри Мавройоргос, земетресението, причини скални падания и проблеми по пътищата в много части от пътната мрежа. В момента не се съобщава за жертви.

Хората изкараха нощта по улиците. Земетресението беше усетено силно в Корфу, Превеза, Арта и Теспротия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари