Земеделци протестират пред Министерски съвет

1
Недоволството е заради възможността да навлязат нови ГМО продукти на българския пазар
Недоволството е заради възможността да навлязат нови ГМО продукти на българския пазар Видео: NOVA

Недоволството е заради възможността да навлязат нови ГМО продукти на българския пазар

Земеделци протестират пред Министерски съвет. Недоволството е заради възможността да навлязат нови генномодифицирани продукти на българския пазар, предава NOVA. Решението трябва да бъде гласуване в понеделник в Брюксел, където ще присъства земеделския министър Кирил Вътев.

В понеделник министъра на земеделието Кирил Вътев трябва да защити позицията на България по време на комисията по земеделие в Брюксел. На 6 декември МС взе решение да подкрепи испанското предложение и да разреши ползването на нови геномни техники. След острата реакция на част от земеделския бранш и извънредна парламентарна комисия лично Кирил Петков обяви, че страната ни ще гласува „въздържал се”.

Според Марияна Христова от Асоциация „България свободна от ГМО”, това че България ще гласува „въздържал се” не означава нищо решено. „Ако няма квалифицирани мнозинство, което веднага да приложи този регламент, което с върховенство над нашите закони, ние тръгваме по така наречената бавна писта. Това означава, че въпросите за ГМО тепърва ще се дискутират на европейско ниво”, каза тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    На тия "земеделци"
    повечето момчета за всичко на ония с майбасите, останалите платени от ОПГ синдикати, от сърце желая среща с осигурителната система в лицето на бюрата по труда. Чувам, увеличили са дневната ставка за безработица. Като не им се работи, пък и сега е зима, що да не се возим до София - живейте на помощи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари