"Земеделски" шеф прегази 10-годишно момче

0
Пострадалият малчуган е  с опасност за живота
Пострадалият малчуган е с опасност за живота

Бившият шеф на Общинска служба ,,Земеделие" в Петрич Антони Изгоренков прегази с АТВ 10-годишния Митко Атанасов Гущеров. Нелепият инцидент е станал в събота около 20.00 часа на улица „Отец Паисий". Антони Изгоренков се е движел с АТВ-то си по въпросната улица, когато внезапно на пътното платно изскочило детето. 54-годишният водач на тежката машина направил опит да спре, но безуспешно. АТВ-то прегазило детето. То е племенник на известния енорийски свещеник от Петрич Христо Гущеров. Пострадалият малчуган е транспортиран в „Пирогов" с опасност за живота, с тежка черепно-мозъчна травма, изпаднал е в кома. Пробата за наличие на алкохол в кръвта на водача е била отрицателна.

В момента на инцидента на улица „Отец Паисий" в района над Професионална гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров" са играели много деца, в това число и пострадалото момче. От едната страна на улицата е имало паркирани автомобили, вероятно водачът на АТВ-то не е имал видимост, когато внезапно на пътя излязло 10-годишното дете. Изгоренков веднага е спрял и е оказал пълно съдействие на органите на реда, които пристигнали на място. Другата версия е, че е карал с висока скорост и не е видял детето.

Енорийският свещеник Христо Гущеров вчера заяви: „Искаме да излезе пълната истина за инцидента. АТВ-то е преминало през главата му, влачило го е около осем метра, това разказаха очевидци на инцидента. Водачът е карал с висока скорост тежката машина. Пристигналите на мястото на инцидента служители на реда са били без дрегер. По наша информация Изгоренков в съботния ден е бил на хижа „Конгур" заедно със свои колеги ловци. Нека органите на реда да кажат обективно дали водачът е бил употребил алкохол, или не. Според официалната информация кръвната проба е отрицателна. Искаме да разберем обективната истина, без нищо да се прикрива. Там в този район има знак „Внимание, деца". Такива машини е недопустимо да се карат в населените места.

Защо карат безнаказано, АТВ-то няма спирачен път. След инцидента линейката се е забавила, детето е закарано до болницата в Петрич от живеещ в непосредствена близост до мястото на инцидента, от болницата в Петрич веднага е транспортирано с линейка в „Пирогов". Положението му е много тежко. АТВ-то е преминало през главата му, обезобразено е лицето и окото му. Недопустимо и неоправдано е поведението на водача на АТВ-то. Молим се да се стабилизира детето. То още е в кома. Лекарите не смеят да предприемат операция. Сега най-важното е да дойде в съзнание и да се оправи, а виновникът трябва да понесе наказание с цялата строгост на закона. Искаме справедливост, но по-важното е да се оправи детенцето", това каза енорийският свещеник Христо Гущеров.

Вчера в Петрич хората се молеха детето да оцелее. Около обяд момчето още бе в кома. Изяснява се дали АТВ-то е собственост на Изгоренков и дали е носил документи за правоуправление. По случая е образувано досъдебно производство.

Антони Изгоренков бе шеф на Общинска служба ,,Земеделие и гори", назначен бе на този пост от предишното правителство на ГЕРБ. Изгоренков е един от първите гербери в Петричка община. Председател е на една от ловните дружинки в Петрич. В момента не работи никъде. Вчера не бе открит за коментар на тежкия инцидент с Митко Гущеров.

Момчето е ученик в 4-ти клас в ОУ „Гоце Делчев" в Петрич.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари