Дмитрий Песков: Байдън и Зеленски отказват да чуят опасенията на Русия

0
САЩ продължават своя курс, водещ към това де факто и косвено да воюват с Русия до последния украинец, заяви говорителят на Кремъл
САЩ продължават своя курс, водещ към това де факто и косвено да воюват с Русия до последния украинец, заяви говорителят на Кремъл Снимка: © РИА Новости / Сергей Гунеев

Не прозвучаха никакви призиви за мир по време на посещението на украинския президент в САЩ, заяви говорителят на Кремъл

Кремъл заяви днес, че визитата на украинския президент Володимир Зеленски в САЩ не е демонстрирала никаква готовност за вслушване в тревогите на Русия, а Вашингтон води в Украйна "де факто непряка война" срещу Москва, предаде Франс прес.

"Засега можем със съжаление да констатираме, че нито от страна на президента (на САЩ Джо) Байдън, нито от страна на президента Зеленски не прозвучаха макар и някакви думи, които би могло да се приемат като потенциална готовност за вслушване в причините за тревога на Русия", каза пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран по ТАСС и БТА.

По време на това посещение "не прозвучаха никакви призиви за мир, реални призиви за мир – не за пред камера, както се казва, а реални", подчерта Песков.

Говорителят на Кремъл отбеляза, че доставките на западни оръжия за Киев не съдействат за решаване на конфликта, а само удължават страданията на украинския народ. "САЩ продължават своя курс, водещ към това де факто и косвено да воюват с Русия до последния украинец", заяви той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    В.П.
    Sтанко ,ти в блока на АБПФК ли живееш ! Па не измряхте бе ,комунистическа паплач ! Ха вървете подир руския консул ,та да се надобрувате в кочината Русия !
  • -1
    2
    김정은
    Ким Чен Ун
  • 5
    1
    Sтанко
    Хората имат ясни цели - да разтоварят застарелият си военен потенциал и ако може да сложат ръка върху украинска територия...Векове наред Усраните задници ще бъдат длъжници заради болните мозъци на тея двама негодни ненормалници. Русия не искат да я чуват, ама не могат да я прескочат, за да продължат посоката по превземането на света... Pearl Harbor е забравен за жалост, но да не се появи отново някой непредвиден 김정은 и да обърка сметките на краварите...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари