Зеленски алармира за стотици случаи на сексуални посегателства над украински граждани

2
Руските войски са обвинени в широко разпространени зверства в цялата страна, особено в районите около Киев, от които се изтеглиха
Руските войски са обвинени в широко разпространени зверства в цялата страна, особено в районите около Киев, от които се изтеглиха

Москва отрича обвиненията

Украинският президент Володимир Зеленски каза във вторник, че разследващите са получили съобщения за "стотици случаи на изнасилване" в райони, окупирани преди това от руски войски, включително сексуални посегателства над малки деца, предаде БГНЕС.

Руските войски са обвинени в широко разпространени зверства в цялата страна, особено в районите около Киев, от които се изтеглиха.

Москва отрича обвиненията.

„В райони, освободени от окупаторите, продължава разследването на военни престъпления, извършени от Русия“, каза Зеленски пред литовските депутати чрез видеовръзка. „Почти всеки ден се откриват нови масови гробове. Събират се показания. Хиляди и хиляди жертви. Стотици случаи на изтезания. Телата продължават да се намират в канализацията и мазетата", добави той.

"Регистрирани са стотици случаи на изнасилване, включително такива на млади момичета и много малки деца. Дори на бебе!"

Литовският президент Гитанас Науседа отговори на последното твърдение, като каза: „Просто е невъзможно да си представим по-голям ужас“.

Документирайки разкази на жертви, правозащитните организации казват, че изнасилването се използва като „оръжие във войната“ в Украйна. Една украинка каза пред АФП, че е била сексуално нападната от двама руски войници, след като те научили, че съпругът й е войник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    Указь и приказ N:227 из 28 юля...
    Указь и приказ №227 из 28 юли 1942 генераль генералисимус товаришь Сталинь "НИ ШАГЬ НАЗАД".СЛАВА ДЕНЬ ПОБЕДЬI 9-мая 1945 г.ДЕНЬ ЕВРОПА,СЛАВА КРАСНАЯ АРМИЯ,СЛАВА,СЛАВА ВАРЯГИ. До 2-ри и 3-ти Да си цуняте двамата антирашистките и бандеровски задници ( ЖУПЬ- ЖУПА) ВСЕХЬ НАЦИСТА НА ХУЙ БЛЯД ЕХАТЬ. ТАК БЬIЛО И ТАК БУДЕТЬ.ПУСТЬ ВСЕГДА БУДЕТЬ СОЛЬНЦЕ ПУСТЬ ВСЕГДА БУДЕТ.СЛАВА КНЯЗ ВЛАДИМИРА,КНЯЗЬ И ИМПЕРАТОР ВСЕРОСИЙСКИ....БИЙ ФАШИСТЬI,БИЙ ВРАГ ......
  • 8
    7
    ДО ЗЕЛЕНСКИ И СОЛОМОН ПАСИ
    КОЛКО ЗАТВОРНИЦИ ПУСНАХТЕ Г-Н ЗЕЛЕНСКИ И КОЙ КОНТРОЛИРА НОВИЯТ ШТРАФБАТ? УЖАС НА УЖАСИТЕ.ИЗНАСИЛВАЧИ,УБИЙЦИ,КРАДЦИ И ЗВЕРОВЕ СРЕД ХОРАТА. В УНИФОРМА И С ОРЪЖИЕ.ЧУДНА ИДЕЯ И НЕВЕРОЯТЕН ПЛАН.
  • -6
    6
    аха
    питайте жените които са били млади през 44-45 год. как са ги криели от руския башибозук освободител
  • 10
    5
    Nnnn
    Ех слаба театрална игра Зеленски май психяса
  • 6
    4
    Джонката Манафов
    Не уточнява на каква основа са? За бога, да не са пострадали сексуалните малцинства, или те са мнозинството!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари