Здравословен проблем може да е причина за смъртта на матроса във Варна

1
Късно снощи от Военното министерство изнесоха повече информация за трагичния инцидент
Късно снощи от Военното министерство изнесоха повече информация за трагичния инцидент

Късно снощи от Военното министерство изнесоха повече информация за трагичния инцидент, при който почина матрос Спас Пенчев в барокамерата на Военноморската болница във Варна.

Инцидентът е станал докато мъжът бил на процедура по време на годишни медицински прегледи, на които е имало и симулация на водолазни спускания.

В барокамерата заедно с матрос Спас Пенчев са се намирали общо 4-рима души. Останалите 3-ма матроси са в добро състояние. Именно те са сигнализирали за наличието на проблем. Присъстващият наблюдаващ лекар незабавно е оказал помощ на военнослужещия.

Смъртта вероятно е настъпила в резултат на внезапно възникнал здравословен проблем. Причините ще бъдат окончателно изяснени и потвърдени след приключването на досъдебното производство. Барокамерата във Варна е сертифицирана и за медицински изследвания, и за провеждането на тренировки на водолази от флота, предаде БНР. По времето на такава имитация на спускане е починал матросът.

Спас Стоилов Пенчев е матрос III клас от военно формирование 34 590-Бургас. Матрос Спас Пенчев е на 36 годни. На служба в Българската армия е от 2014 г. Той е семеен с едно дете. По случая се води досъдебно производство и повече информация може да се получи след разрешение от наблюдаващия прокурор. Ръководството на Министерството на отбраната и Българската армия изказва съболезнования на семейството и близките на матрос Спас Пенчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари