Шофьор уби лекар пред болница

0
20-годишен шофьор блъсна и уби лекар пред входа на болница
20-годишен шофьор блъсна и уби лекар пред входа на болница

20-годишен шофьор блъсна и уби лекар пред входа на Университетската многопрофилна болница "Св. Марина" във Варна.

Тежкият пътен инцидент стана около 7.45 часа тази сутрин. От здравното заведение казаха, че служителят на болницата е убит точно пред входа на УМБАЛ "Св. Марина".

Починалият е 62-годишният нефролог д-р Людмил Савов. Д-р Савов е бил блъснат от лек автомобил "Рено Клио", управляван от 20-годишен варненец. Лекарят се е придвижвал пеша. Младият шофьор е с леки контузии.

След инцидента от ръководството призоваха за незабавни мерки по осигуряване на безопасността на медицинския персонал, пациентите на лечебното заведение, студентите от МУ – Варна, както и на всички граждани.

"На последната сесия на общинската комисия по безопасност, провела се преди броени дни, присъстваха представители на УМБАЛ "Св. Марина", които отново представиха документация, във връзка със сериозната опасност пред входа на лечебното заведение. Надяваме се, че след поредния инцидент ще бъдат взети незабавни мерки от страна на компетентните органи и институции, с които ще се гарантира безопасността на всички граждани, нуждаещи се от високотехнологична медицинска помощ, а именно да се осигури нормален достъп до УМБАЛ "Св. Марина" за служителите, студентите, пациентите и техните придружители", заявяват от варненската болница.

По случая е образувано досъдебно производство. 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари