Заведенията в София: Искаме спешни мерки срещу насилие от мигранти

3
Четири организации излязоха с отворено писмо до институциите
Четири организации излязоха с отворено писмо до институциите

Четири организации излязоха с отворено писмо до институциите

Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Браншова асоциация на ресторантьорите – София – регионална структура на БХРА и Българската асоциация за туризъм настояват за спешни мерки и среща с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, кмета на София Васил Терзиев и директора на СДВР Любомир Николов във връзка с инцидента на бул. "Витоша“, при който мигранти извършиха насилие над български тийнейджъри.

"Обръщаме се към вас като представители на четирите най-големи организации, обединяващи сектора със заведения за хранене и развлечения в София.

Ние, както и всички наши членове, а вярваме и гражданите, сме изключително притеснени от тежкия инцидент, при който на бул. "Витоша“ мигранти нападнаха български тийнейджъри и извършиха срещу тях физическо насилие.

Въпреки че подобни случки сякаш започват да се смятат за нещо нормално в много от големите западноевропейски градове, ние ги считаме за недопустими в прекрасната ни столица!

До скоро България и София се считаха за сигурно и привлекателно място както за български, така и за чуждестранни туристи. И ние държим това да продължи да бъде така!

Сред редиците ни вече се чуват призиви за въвеждане на ред със собствени сили, ако държавата е неспособна да се справи. Ние все още вярваме на българските институции и се надяваме те да свършат работата си, за да не се налага да я вършим ние.

Във връзка с гореизложеното настояваме за спешна среща с наши представители и моментално предприемане на съответните мерки за предотвратяване на подобни инциденти“, пишат в отворено писмо от четирите организации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Маугли
    Преди бул. Витоша да се превърне в чалгаджийски ке-неф благодарение на мутрите и некъпания проблеми нямаше. Сега е пълно с всякакви отрепки с ниски доходи от западна Европа, които идват на алкохолен и секс (цигански) туризъм. С такива туристи и ресторантьори - такава бизнес среда.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари