Затворени молове: Близо 300 000 работещи не знаят кога ще се върнат на работа

2
В официално писмо до премиера и здравния министър Българската стопанска камара настоява за цялостното им отваряне
В официално писмо до премиера и здравния министър Българската стопанска камара настоява за цялостното им отваряне Видео: bTV

Една от забраните във връзка с коронавируса, която остава, е за търговските центрове. Не е ясно кога те ще отворят врати, което вече предизвика реакцията на бранша.

В моловете работят единствено магазините за хранителни стоки, където има такива, както и аптеките.

В официално писмо до премиера и здравния министър Българската стопанска камара настоява за цялостното отваряне на моловете. Според тях това няма да влоши епидемиологичната обстановка, но пък ще се намалят икономическите последствия, предава bTV.

Заради кризата с COVID-19 втори месец магазините на Тодор Тодоров остават затворени. Финансовите загуби са за десетки хиляди.

Вече 30 години той е в модния бизнес. Още преди години мести магазините си в търговските центрове. В момента продължава да плаща наем, а достъп до магазина си получава под условие.

В сектора работят близо 300 000 души, които в момента са или на трудовата борса, или в неплатен отпуск, сочат данните на БСК.

Затова от бранша настояват за точна дата за отваряне на моловете и за ясни правила как да се случва това. Надежда търсят в държавата.

Засега обаче правителството изглежда безкомпромисно.

Всичко онова, което е забранено на този етап – давам примери с училища, моловете и т.н. – няма да функционира“, каза здравният министър Кирил Ананиев.

От бранша настояват и за промени в Търговски закон в защита на ритейл бизнеса. Ако не се изпълнят исканията им, не изключват протести.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари