Затварят с мантинели всички обратни завои до Мартен

5
Димитър Недев призова фирмите в района да проявят разбиране към ситуацията
Димитър Недев призова фирмите в района да проявят разбиране към ситуацията

От днес започва затварянето с мантинели на всички обратни завои по пътя Русе - Силистра към Мартен.

Това решение са взели съвместно община Русе и областната управа заедно с Областно пътно управление, които си делят отговорността за пътя в участъка между Русе и Мартен. Новината за започналите ремонтни работи бе съобщена в специално изявление от зам.-кмета по комунални дейности Димитър Недев, съобщи Русе Медиа.

Причината е тежкият инцидент, при който загинала двама ученици, а други двама заедно с водачката са в тежко състояние в болницата. Катастрофата стана след обратен завой, предприет от тежкотоварен камион.

Недев обясни, че ще бъде оставена малка просека между мантинелите, през която при спешен случай да може да мине линейка. Той призова фирмите в района, които вероятно ще бъдат недоволни от промените, да проявят разбиране към ситуацията.

Обезопасяването на участъка ще бъде тема и на утрешното заседание на Комисията по безопасност на движението, на която ще се дискутира поставянето на допълнителни знаци и ограничаване на скоростта.

Димитър Недев изрази надежда, че румънските власти ще успеят още преди Великден да изпълнят обещаното разширение на Дунав мост от тяхна страна с повече гишета, за да се обработват тежкотоварните камиони по-бързо и да не се налага да изчакват на опашки по пътя Русе - Силистра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари