Затопляне във вторник: Очакват се температури до 10 градуса

0
През деня облачността над страната ще бъде значителна, почти без валежи
През деня облачността над страната ще бъде значителна, почти без валежи

През деня облачността над страната ще бъде значителна, почти без валежи

До обяд на места в низините и котловините видимостта ще остане намалена. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен югоизточен вятър. Дневните температури ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 5° и 10°, по-ниски ще останат в Северозападна България, в София - около 6°. Това сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа слаб и умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 9°-11°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Над планините облачността ще бъде променлива, по-често значителна. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

В сряда и четвъртък ще бъде облачно, отново се повишава вероятността за валежи от дъжд, в планините и планинските райони над 900-1000 метра - от сняг. През втория ден, с обръщане и усилване на вятъра от северозапад, дневните температури ще се понижат и в много райони в Северна България и високите котловинни полета дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. В Горнотракийската низина, крайните югозападни райони и по Черноморието ще вали дъжд. Има повишена вероятност за значителни количества.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари