Застудяването продължава, очакват се виелици и снегонавявания

3
В цяла България температурите ще са минусови
В цяла България температурите ще са минусови

В цяла България температурите ще са минусови

Във вторник застудяването продължава, минусови ще са температурите в цяла България.

Ще има виелици и навявания, информира БГНЕС.

Сутринта Северна България и планинските райони ще се събудят под снежна покривка. Но с напредването на деня валежите ще отслабнат, като в Източна България и крайните южни райони ще спрат до обяд, а до вечерта и в почти цялата страна. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток и ще има условия за виелици и навявания.

Дневните температури в повечето райони ще са с обратен или почти без дневен ход. Минималната температура за София е минус 3 градуса, а максималната минус 1. За Пловдив също прогнозата е минус 1 градус, а за Варна минимална минус 6 градуса, а максимална минус 4 градуса. В Русе и Силистра градусите ще са 4 – 5 под нулата.

В планините ще е облачно с валежи от сняг, които ще спрат до вечерта в повечето райони. Ще духа силен и бурен вятър от изток-североизток.

По Черноморието облачността ще е значителна. На места ще има валежи от дъжд, който ще се примесва и ще преминава в сняг. Дневните температури ще са предимно между минус 3 и 2 градуса. Температурата на морската вода е 9 – 10 градуса, а вълнението на морето ще е 4 бала.

В сряда ще е студено с минимални температури между минус 10 и минус 5 градуса, а максималните ще са около нулата. В четвъртък се задава затопляне.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари