Засилват контрола на контактните на COVID-19 лица в София

0
Полицаи ще следят с кой отиват пациентите с коронавирус за лечение в болница и ще го подават като контактен в РЗИ
Полицаи ще следят с кой отиват пациентите с коронавирус за лечение в болница и ще го подават като контактен в РЗИ Снимка: БГНЕС

Полицаи ще следят с кой отиват пациентите с коронавирус за лечение в болница и ще го подават като контактен в РЗИ

Новият областен управител на столицата събра за първи път кризисния COVID щаб. След заседанието стана ясно, че затягане на мерките за момента не се предвижда.

В София са разкрити над 2 000 легла за лечение на коронавирусна инфекция. Според директора на СРЗИ в момента има достатъчно свободни легла, които да поемат нуждаещите се пациенти, предава БНТ.

Областният управител Иван Кючуков каза, че за момента не се предвижда ротация или преминаване на учениците към онлайн обучение.

Директорът на Специализираната болница по Детски болести "Проф. Иван Митев" съобщи че, към момента има по-сериозен натиск към личните лекари и заради по-лекото протичане на Омикрон по-малко деца имат нужда от лечение в болница.

Благомир Здравков каза, че в педиатрията в момента има 2 свободни ковид легла, но в столицата има достатъчно детски ковид легла. Увеличават се обаче заразените и карантинирани медици. По искане на областния управител се проучва възможността за разкриване на допълнителни детски легла, които при необходимост да поемат лечението на деца от други градове на страната.

Обсъжда се и възможността за борба със скритата заболеваемост. Целта е да не се допуска контактни на заразени с коронавирус да се разхождат свободни из града. Една от възможностите е полицаи да следят с кой отиват пациентите с коронавирус за лечение в болница и да го подават като контактен в РЗИ, стана ясно от думите на Иван Кючуков. В петък щабът отново се събира, за да вземе конкретни решения по този въпрос.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    ?+%=:/=–!@^&*(&&_*(№:"+_/:=+_№І%+"??%^$#&
    Тотално изтрещяхте вече, майка ви да еб@!
  • -2
    1
    Стриктен
    Би било полезно, ако заразеният е разпръсквал зараза към придружителя си непосредствено преди посещението при доктора. Я си представете, че той трайно се движи с придружителя си и придружителят пък контактува и с други. Значи - трябва да се рови и назад, зер някои разфъргат зараза и без да са болни. И контактните на контактните да се търсят!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари