Защо в Русе никой не се интересува от църквата Всех Святих?

1
Сигурно знаете, че има едно поверие, че когато заработи новата църква, изградена заради стария храм, съборен от комунистите, тогава град Русе ще тръгне напред
Сигурно знаете, че има едно поверие, че когато заработи новата църква, изградена заради стария храм, съборен от комунистите, тогава град Русе ще тръгне напред

Галина Димитрова се обърна към Dunavmost.bg, защото в град Русе явно никой не се интересува от църквата Всех Святих.

Църквата все още стои недовършена отвътре, заключена и гражданите на Русе не могат да влязат вътре и да се молят.

Г-жа Димитрова е писала няколко пъти до кмета на Русе, не получила отговор. Писала е и до вестник "Утро", нищо не се случи.

Църковното настоятелство в Русе отговорили, че дружеството, което беше създадено за изграждането на църквата начело с Божидар Димитров не искало да предаде собствеността й на църквата, за да я завърши тя с интериора вътре.

Едно птиченце подшушнало на г-жа Димитрова, че Община Русе няма пари да завърши църквата, а в същото време събираха дарения за нея. Църквата също нямала пари за довършителните работи!

И така постройката си стои, годините минават, даже има и пукнати вече по нея.

Сигурно знаете, че има едно поверие, че когато заработи новата църква, изградена заради стария храм, съборен от комунистите, тогава град Русе ще тръгне напред.

Изглежда сегашните управници имат много по-важни задачи от църквата Всях Всятих, защото тя не им е приоритет. Сега е модерно да се строят спортни зали, велоалеи и шадраванчета.

Най-важното е асфалт да се лее за да има видими резултати!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари