Защо улици в Русе тънат в мрак?

1
Кметът гарантирал, че няма да остави неосветени и необезопасени райони
Кметът гарантирал, че няма да остави неосветени и необезопасени райони Снимка: Е. Йорданова

За всички улици и пространства, заключени между ул. “Николаевска”, бул. “Цар Освободител”, ул. „19-ти февруари“, ул. „Одрин“, ул. Цар Калоян“, бул. „Придунавски“ в участъка от ул. „Мостова“ до ул. „Независимост“ и от ул. „Независимост“ до бул. „Съединение“ е предвидено да се сложи LED осветление.

Тук се включва и целият Парк на възрожденците. Необходимите средства ще бъдат заложени в бюджета за следващата година. Това беше коментирано днес на общинската сесия в Русе.

При гледането на точката за корекции в бюджета, трима съветници предадоха сигнали от граждани за липсващо осветление. От отговора на кмета Пламен Стоилов стана ясно, че там където се правят ремонти на улици и тротоари, на места няма осветление. След приключване на ремонтните дейности обаче до края на следващия месец, то ще бъде възстановено и ще бъде направен разчет за новото осветление по зони. То ще е енергоспестяващо и ще се управлява по-лесно. Кметът Стоилов гарантира, че няма да остави неосветени и необезопасени райони.

По-малко от 30 точки бяха включени за обсъждане по време на 38-то редовно заседание и приемането им премина без съществени дебати. Сесията започна с едноминутно мълчание в памет на жестоко убитата водеща Виктория Маринова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари