Зърнопроизводители в Русе поискаха предоговаряне на условията в Зелената сделка

1
В сектора има много сериозен дебат дали производителите да не се откажат доброволно от получаване на субсидии, заради условията, които им се налагат
В сектора има много сериозен дебат дали производителите да не се откажат доброволно от получаване на субсидии, заради условията, които им се налагат Видео: Кис 13

В сектора има много сериозен дебат дали производителите да не се откажат доброволно от получаване на субсидии, заради условията, които им се налагат

Зърнопроизводители искат предоговаряне на условията в Зелената сделка по селскостопанската политика до 2027 година.

Те дори са готови доброволно да се откажат от субсидиите, тъй като част от условията, на които трябва да отговарят, са неизпълними, информира телевизия КИС 13.

Предвижда се базовите плащания да останат в рамките на 20 лева на декар, недоволстват зърнопроизводители в област Русе. Затова анализите в бранша показвали, че не е оправдано да се спазват наложените им изисквания по Зелената сделка.

Зърнопроизводителите поставят под съмнение така наречените зелени норми, които се изисква от тях да спазват.

В сектора има много сериозен дебат дали производителите да не се откажат доброволно от получаване на субсидии, заради условията, които им се налагат.

Станимир Станчев припомни също, че през предходния програмен период за сектор "Зърнопроизводство" не е имало почти никакво подпомагане за модернизация на селското стопанство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Ха-ха-хах!
    Начукаха ли ви го до мъдéте гейтаците от €вропедерасткият съюз? Чакайте, още не са ви го дозатъкнали с приемането на €врото – тогава и шиите си няма да можете да завъртите, само ще скимтите като бити педерасти! И като ви приемат в техния клуб, на богатите, ще бъдете само слуги и ратаи!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари