Станимир Станчев: Натрупаха се много кризи, едва се справяме!

0
Зърнопроизводителят от Русе изброи исканията на сектора
Зърнопроизводителят от Русе изброи исканията на сектора Видео: КИС 13

Зърнопроизводителят от Русе изброи исканията на сектора

Зърнопроизводителите са в протестна готовност, заради тежката ситуация, в която се намира секторът и липсата на навременни мерки за оцеляването му.

В декларация те настояват за неотложна подкрепа от държавата в няколко направления. От браншовата организация заявяват готовност за шествия, протести и блокади в цялата страна.

От Националната асоциация на зърнопроизводителите посочват, че секторът от няколко години се намира в колапс, заради неблагоприятни икономически и климатични събития. Положението става все по-зле, споделя и Станимир Станчев, който е зърнопроизводител от Русе, предаде телевизия КИС 13.

Разходите изпреварват вече с много приходите, някои производители използваха резервите, които имаха, а други теглиха кредити, за да се справят със ситуацията, коментира още Станчев.

В Министерството на земеделието са запознати с исканията на зърнопроизводителите, които настояват за неотложна подкрепа от държавата. От браншовата организация заявяват готовност за шествия, протести и блокади в цялата страна.

Очаква се проблемите в сектора и исканията на фермерите да бъдат обсъдени скоро на среща на браншовите организации с премиера Николай Денков и финансовия министър Асен Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    8
    до 6
    Тролче ПеПеевско, не знам тях дали Путин ще ги оправи, ама че теб те оправя ДеБелян всеки ден е очевидно. Чемодан-вокзал-Анадола за теб, боклук!
  • 2
    7
    Малък съвет
    Станимирчо да се запознае с думата "фалит" и да действа. Като не може да раздели сламата на две магарета по равно, то едното му ще умре от глад. Квази бизнесмени, квази кметове, квази специалистки по ЕКО въпросите.....аман от некадърници. Дано Аллах да ни помогне поне. Инш Аллах (ако е рекъл Господ). Нали сме под арабско управление у североизтока.
  • 2
    6
    Крал Маркс
    Пълни Идиоти. Зърнопроизводители-бизнесмени, плачат за помощи. Защо така бе бизнесмени? Като не можете да се справите:чамодан, вокзал и към Русия. Там Путлер ще Ви оправи/. Влакът е пълен, побързайте. Машинистът е някакъв семепроизводител от село Низково.
  • 3
    5
    Гражданин
    Тия вече минаха всички граници.Като не им айрадисва да зарязват бизнеса.Хем държавата да не се меси,хем да помага когато в световен мащаб цените на продукцията им е ниска.А наглата мутра на тоя направо ме отвръщава.
  • 3
    4
    Кризи ли?
    Като не можеш да се справиш пръждосвай се, бе! Или лапачката е голяма и не искаш да я отстъпиш на някой кадърен, който МОЖЕ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари