Станимир Станчев: Падането на забраната за украински внос може до доведе до фалити

0
Отварянето на българския пазар за украинските зърнени култури ще утежни положението на земеделците, заяви зърнопроизводителят
Отварянето на българския пазар за украинските зърнени култури ще утежни положението на земеделците, заяви зърнопроизводителят Видео: Кис 13

Земеделците излизат на безсрочни протести след решението за вноса на украинско зърно

Отварянето на българския пазар за украинските зърнени култури ще утежни положението на земеделците.

В това е убеден Станимир Станчев, който е зърнопроизводител от Русе. Той е категоричен, че падането на забраната за внос може до доведе до фалити и сътресение в целия сектор, предаде телевизия КИС 13.

Според Станчев ситуацията за производителите на зърно е критична заради ниските цени на борсата и намалената продукция, която в някои области, сред които и Русе, е около 60-70% в резултат на засушаването. Влияние оказва и липсата на търсене на пазара, особено при слънчогледа, в очакване на отпадане на ограниченията за внос на украинско зърно.

Земеделците разбират, че е необходимо България да е солидарна с Украйна, но това не трябва да става за тяхна сметка, категоричен бе още Станимир Станчев.

Заради отпадането на забраната за внос на украинско зърно, от Асоциацията на зърнопроизводителите са взели решение за участие в национални безсрочни протести, заедно с други браншови организации за спасяване на българското земеделие, които ще се провеждат в цялата страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    16
    Sy
    Земеделците безусловно са едни от най- заможните хора в България! Голяма част от цените, които поддържат са спекулативни, но държавата не се намесва, защото контролният орган и той е на хранилка! Двама земеделци братя от едно село край Русе, карат Lamborghini Urus за по 500000 всяко. Много примери има в това отношение!
  • 2
    15
    до 13
    ето ти натурален джендър https://www.instagram.com/p/Cwnu-7sICPm/
  • 5
    14
    daskal
    Вие ще си купите ли нещо за 100 лева, ако същото можете да получите срещу 10 лева? Защо целият свят е изнесъл производствата си в Китай? Защо и българските магазини са пълни с Made in China? Това не е ли предателство спрямо нашите работници и фирми?
  • -3
    13
    Ужас
    Този сайт е пълен с коментиращи евроджендъри атлантици. Направо гнусно.
  • 0
    12
    ДА ФАЛИРАТ
    ДА ФАЛИРАТ КРАДЦИТЕ ДОНОСНИЦИ. ТЕ И БЕЗ ТОВА НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари