Заразен с коронавирус мъж от Търговищко се лекува в Русе

0
Неговият син решава с личен автомобил да го транспортира до УМБАЛ "Медика"
Неговият син решава с личен автомобил да го транспортира до УМБАЛ "Медика" Видео: Кис 13

Двама мъже на 63 и 79 години съответно от област Разград и Търговище, болни от коронавирус, са на лечение в Университетска болница "Медика" в Русе.

79-годишният мъж е от село Дралфа, община Търговище. При него симптоматиката се изразява в болки в гърлото, липса на апетит, отпадналост, болки в корема, гадене и диария с кървави примеси още средата на миналата седмица. Поради липса на подобрение в състоянието му, неговият син решава с личен автомобил да го транспортира до болницата в Русе.

За Новините на телевизия КИС 13 областният управител на Търговище Митко Стайков заяви, че веднага са били взети проби за изследване от най-близкото семейно му семейно обкръжение - съпруга, син, снаха и техните две деца, както и от служителите на двата хранителни магазина в село Дралфа.

Що се касае до 63-годишният мъж, то той е от село Ясеновец, община Разград, като от около седмица се оплаква от отпадналост, кашлица, тежест в областта на гърдите и умора. Прегледан е от личния си лекар, лекуван е амбулаторно, но без подобрение. Вчера отново отива на преглед, направена му е рентгенография, от която се установява, че е с разширени и възпалени бронхи. Приет е в УМБАЛ "Медика" в Русе, като до тук пациентът е стигнал сам с такси, но той не може да посочи наименованието на таксиметровата фирма или шофьора.

И при двамата мъже няма данни за придружаващи заболявания, като те са стабилизирани и към момента са в средно тежко общо състояние. И двамата не съобщават за контакт с други лица, както и да са пътували извън страната. Предстои изясняване на кръга от контактни лица и наличието на епидемична връзка.

Междувременно в Разград регистрираха днес и още един случай на COVID-19. Става дума за лекар от Многопрофилната болница в града.

Той е настанен в Инфекциозното отделние на МБАЛ "Св. Иван Рилски", където е бил приет вчера. Взети са всички противоепидемични мерки в лечебното заведение, за да се пресече разпространението на заразата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари